Európa egyik meghatározó politikusa Politico magazin szerint...



A mértékadó Politico magazin európai kiadása 28 olyan személyiséget válogatott össze, akik leginkább meghatározzák Európát, és érdemes rájuk...

A mértékadó Politico magazin európai kiadása 28 olyan személyiséget válogatott össze, akik leginkább meghatározzák Európát, és érdemes rájuk figyelni. A lista élén a magyar miniszterelnök szerepel.

Orbán Viktort nem lehet nem észrevevenni. Vagy szeretik, vagy elutasítják, középút nincs – jegyzik meg a szerkesztők a különkiadásban. A szerzők álláspontja szerint a magyar miniszterelnök politikája a határzár bevezetéséről határozta meg az európai országok vitáját arról, hogyan kell kezelni és megállítani a bevándorlási hullámot. „A nemzetállamok felelőssége határaik védelme. Egy államnak meg kell védenie a saját határait, nem hiszek az európai megoldásokban” – idézi őt a lap, azt is kiemelve, hogy „morális imperalizmusnak” nevezte Orbán Viktor azt, amikor Németország egyoldalúan megnyitotta a határait a migránsok előtt.

Európa vezetői korábban keresték az alkalmat, hogy kiközösítsék, most a magyar miniszterelnök a jobboldal „talizmánja” - összegez a lap az orbáni politikát Európa új normájának nevezve. A kiadvány szerint a magyar miniszterelnök úttörőnek számít a nemzeti szuverenitás kérlelhetetlen védelmével és a jelenlegi európai vezető elittel szembeni bizalmatlanságával.

A Politico azt is megjegyzi, hogy Orbán Viktor politikája nem az elfogadott liberális vonalat képviseli, de a párizsi terrortámadások után elfogadottsága egyre jobban növekszik.

Forrás: www.hirado.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!