Ha te is egyet értesz vele nyomj egy megosztást.



Az interneten egyre csak terjed az a bejegyzés, amit egy magyar nyugdíjas férfi írt kortársainak! Már több ezeren osztottak meg! 

“Nyugdíjas Barátaim! Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit….a lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években: 

– Az úthálózat, járdaépítés, 
– villamoshálózat, 
– a vízvezeték- és csatornahálózat, 
– a telefon 
– a gázvezeték rendszer építéséhez a hozzájárulás. 

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek. Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. 

Ők ma a nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimálnyugdíjból él! 

Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük A küzdelmes, munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni. Most az újabb megalázás! 

Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót. Ezt a hazugságot! Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte – már azokat akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik – a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellene ésszel és nem szívvel szavazni!” 

A magyar nép tehetséges, büszke és gyönyörű országban él, de egyelőre boldogtalanul.Ezzel az írással nem vitafórumot szeretnék indítani , csak kikívánkozott belőlem tehetetlennek érzem magam és nagyon elvagyok keseredve. Bízom a változásban. Köszönöm ha elolvastátok. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!