Ezeket neked is tudnod kell...



A hűtőt érdemes rendszeresen takarítani, fertőtleníteni, mivel még is csak az élelmiszereket tároljuk benne. Ha mégsem fordítunk kellő figyelmet a higiéniára, idővel fura szagok kezdenek el terjengeni a hűtőben, ami egyáltalán nem jó jel.

Most következzen 5 hatásos módszer, hogy miként szabadulhatunk meg ezektől a kellemetlen illatoktól.

1. ECET

Az ecet fertőtlenít és a kellemetlen szagoktól is megszabadítja a hűtőt. Keverj össze egy rész vizet egy rész ecettel, majd ezt töltsd bele egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a hűtőt, és egy törlőpapírral töröld végig a felületeket.

2. DARÁLT BABKÁVÉ

Egy kis tányérra tégy pár kiskanál frissen darált babkávét, majd helyezd el a hűtő valamelyik sarkába. A kávé magába szívja a rossz szagokat, így mérséklődik ez a probléma.

3. CITROMLÉ

Főként a halszagot semlegesíti, de a fokhagyma szagtól is megszabadít. Egy kis pohárba facsarj némi citromlevet, majd tedd rá a hűtő polcára. A narancs- és a mandarinlé is megteszi.

4. FŰSZEREK

A leghatékonyabb fűszer például a fahéj, a szegfűszeg és a szegfűbors. Egy kis edénybe kell tenni egy keveset az említett fűszerekből, majd azt betenni a hűtőbe.

5. SZÓDABIKARBÓNA

Nagyon olcsó, és ha két evőkanál szódabikarbónába még cseppentesz pár csepp illóolajat, akkor nem lesz több gond a kellemetlen hűtőszagokkal.

6. SZÉN

A szén főként a főtt ételek szagát szívja magába. Ez akkor jön jól, ha az ételek olyan edényekben vannak tárolva a hűtőben, amelyek nem zárnak jól.

Forrás:

http://twice.hu/hobby/6-egyszeru-modszer-ami-eluzi-hutoben-terjengo-kellemetlen-szagokat

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!