Ezeknek nem számít semmi...



A német szö­vet­ségi rend­őr­ség em­be­rei hét fi­a­tal­korú szír mig­ránst vet­tek őri­zetbe, akik rá­tá­mad­tak két biz­ton­sági őrre, majd szét­ver­tek egy üz­le­tet az es­seni pá­lya­ud­va­ron. A bolt el­adói sok­kos ál­la­potba ke­rül­tek, a leg­fi­a­ta­labb gya­nú­sí­tott mind­össze 13 éves.

A német szövetségi rendőrség hétfőn közölte, hogy egy hét fős, 13 és 18 év közötti fiatalból álló migránsbandát vettek őrizetbe. A szír tinédzserek gyanús viselkedése egy Tchibo bolt két biztonsági őrének tűnt fel. A hatóságok közlése szerint az esseni pályaudvar területén a migránsok belekötöttek egy női utasba is, mire az őrök felszólították a fiatalokat, hogy viselkedjenek rendesebben. Ez azonban egyáltalán nem tetszett a szír tinédzsereknek, agresszív módon az őrök ellen fordultak.

 

Sokkos állapotban az eladók

A kezdeti szócsata hamar verekedésbe torkollott, ami a Tchibo üzletben folytatódott. A szemtanúk döbbenten nézték, ahogy a tizenévesek a polcokon található árukat a földre hajítják, a berendezést rongálják, és ahogy tartórúdakkal támadnak a biztonsági őrökre. A boltban három eladónő is tartózkodott a verekedés idején. A rendőrség szerint ők olyan sokkos állapotba kerültek, hogy szinte ki sem lehetett őket hallgatni.Végül két civil ruhás rendőr figyelt fel az üzletben történő verekedésre. A járőrök azonnal segítséget kértek az esseni kollégáiktól, így perceken belül több rendőrautó is a helyszínre ért - írja a Welt.

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!