A gyergyószentmiklósi No Sugar és a szárhegyi Dreamland Residents együttesek egy-egy munkája nyerte a “Legszebb erdélyi magyar dal címet” 2016-os évben a profi, illetve amatőr kategóriában.



 A díjakat a múlt hét végén vehették át a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban tartott gálaünnepségen. Az elismerés lendületet adhat az alkotóknak, az ezzel járó koncertfellépési és stúdiófelvétel lehetőségek pedig a népszerűsítésben nyújtanak hatalmas segítséget – írta a Székelyhon.

Második alkalommal hirdette meg idén májusban az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület a “Legszebb erdélyi magyar dal” című pályázatot erdélyi zenekarok számára. A kiírás célja, hogy bátorítsa a magyar nyelvű, saját szerzemények írását és előadását, illetve felkarolja azokat zenekarokat, amelyeknek még nem volt lehetőségük megmutatkozni a nagyközönség előtt.

A profi kategória győztese, a No Sugar valamennyi dalával az volt a szándéka, hogy emóciókat, gondolatokat ébresszenek a hallgatókban, azaz mindenkihez az a fajta üzenet érjen el, amit sajátjának érez ki belőle.

Íme a gondolatébresztő, azaz a “Legszebb erdélyi magyar dal”:

Címfotó: MTVA – Oláh Tibor

Kapcsolódó anyag: Erdélyi néptáncos az évad női táncművésze

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!