Biztosan ismerős minden szülőnek az a helyzet, amikor a gyerekülésben ülő apróságok végigüvöltik az egész autóutat.



Ilyenkor nem csak az idegeinken játszanak, hanem még a vezetést is kockázatossá teszi a folytonos kiabálás, civakodás.

Egy ötletes apuka, Jake White annak érdekében, hogy lecsillapítsa hármasikreit, egy remek, és hatékony módszert talált ki. A 39 éves cincinnati férfi az alábbi képet posztolta Facebook oldalán.

Az apuka ötlete percek alatt közkedveltté vált, alig két hét elteltével több, mint 3 ezren osztották meg a világhálón. Jake kitalálta, hogy ha a hátsó ülésen ülő gyerekeket egy mobilis falrendszerrel választja el egymástól, akkor megakadályozhatja, hogy piszkálják egymást. A módszer segítségével számos konfliktust megelőzött, és sokkal nyugodtabban zajlottak az autóútjaik.

“Azért tettem oda ezt az elválasztót, mert állandóan veszekedtek, kiabáltak és sírtak. Azzal bosszantották egymást, hogy lopkodták a másik nassolnivalóját. Márpedig ez egy kétévesnél igencsak kiveri a biztosítékot” – mondta az apuka.

Nagyon veszélyes lehet az, ha a civakodó, verekedő gyerekek elvonják a figyelmünk a vezetésről. Nyugtassuk meg őket, magyarázzuk el, hogy mennyire fontos az, hogy oda tudjuk figyelni a vezetésre. Ha másképp nem boldogulunk, akkor alkalmazzuk mi is a fallal való elválasztás módszerét.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!