Csupa jó hír érkezett.



Rejtett erők segítenek vagy nehézségek gátolnak a gyarapodásban? Sok vagy kevés pénz áll a házhoz? Mit kell tenned azért, hogy kedved szerint növekedj? Miben lesz részed 2018-ban? A Szaturnusz a Bakban járva sokban támogatja a pénzügyi gyarapodást, az új utak és bátor lépések pedig sikert hoznak.

Kos

A pénzügyleteid elég vegyesen alakulnak, alkalmanként még némi fejtörést is okoznak, ugyanakkor te tarts ki, mert, ami késik, az nem múlik, és a fejlődés lehetősége 2018-ban is adott. Különösen a tavaszi hónapokban tudsz sokat tenni a gyarapodásért, ha van saját vállalkozásod, azt feltétlenül fejleszd. Egy külföldi út, vagy külföldi üzletben való részvétel is sok sikert hozhat számodra.
Kifejezetten ajánlott új koncepciókat kidolgozni, átvariálni eddigi pénzköltési szokásaidat, jobban figyelni a kiadásokat, és okosabban spórolni. Néhány kompromisszumot meg kell kötnöd önmagaddal, s ennek eredményét elég hamar látni fogod.
Nyár végén, illetve az őszi időszakban olyan kapu nyílik ki előtted, amelynek küszöbét átlépve megszabadulhatsz minden problémától, hiteltől, vagy még stabilabbá teheted aktuális helyzetedet. Ne félj igent mondani az ismeretlenre.

Bika

A 2018-as esztendő meghozza a remélt változásokat pénzügyeiddel összefüggésben. A bátorság lehet a legjobb fegyvered, minél hamarabb cselekszel, annál hamarabb jön gyors és látványos eredmény az életedbe. Meglepően erős és céltudatos leszel, amint találsz olyan témát, ami mellett teljesen el tudod magadat kötelezni, akkor a kitartásod megingathatatlan lesz, ez pedig az anyagi gyarapodást is magával hozza. Az is feltűnik nyárra, hogy az anyagiakhoz való viszonyulásod sokat változik, s másképp bánsz a különféle javakkal.
Többször megesik, hogy a megérzéseidre hallgatsz, s merőben új és szokatlan dolgokat teszel, ismeretlen irányba fordulsz, vagy épp elkap a birtoklási vágy... ám ezekkel az érzésekkel érdemes óvatosan bánni júniusig! Jelentős költekezésbe az év első felébe ne fogj, ám nyártól ezt bátran megteheted.
Ne koncentrálj folyton a pénzre, illetve a pénz által elérhető javakra. Inkább érzelmeidre, emberi kapcsolataidra szánj időt és energiát! Ha elkap a költekezési vágy, kérd ki nálad bölcsebbek véleményét.

Ikrek

Különféle javaid mind gyarapodnak a 2018-as esztendőben, lassan, de biztosan látszani fognak azon eredmények, melyekért sokat küzdöttél az elmúlt időszakban. Amennyiben van vállalkozásod, vagy mostanában akarod letenni ennek alapjait, akkor külső segítséget kapsz üzleti ügyeid fejlődéséhez. Minden afelé mutat, hogy az év első hat hónapjában pozitív események sora zajlódik le körülötted. Mindaz, ami az elmúlt 2-3 évben kissé lassan és döcögősen alakult, az 2018-ban rohamtempóval akarja átszakítani a célszalagot. Sok dologért csak ki kell nyújtanod a kezedet, s elkapnod azt, ami neked tetszik.
Régi vágyaid közül remekül választod ki a legfontosabbakat, s képes leszel megtalálni azon akadályokat, melyek eddig hátráltattak. Logikád és összetett terveid a nyár és az ősz folyamán sokakat lenyűgöznek. Ösztönösen fogsz ráérezni arra, mikor kell a pénzedet költeni, befektetni vagy éppen spórolásra adni a fejedet.
Tavasszal fokozottan ügyelj a kiadásokra és bevételekre, ekkortájt hibákat véthetsz.

Rák

Az elmúlt években igen sokféle élményben és eredményben volt részed, ám egyet biztosan tudsz: nem jutottál el oda, ahová szerettél volna, nem jöttek meg azok a kiemelkedő eredmények, amelyeknek őszintén tudtál volna örülni. Sebaj, hisz, ami késik, az még nem múlik... 2018 elején új tervek alapjait teszed le, átdolgozod az eddigi stratégiákat, módosítasz a munkametódusokon – és láss csodát, megérkeznek az eredmények is. Ennek a sorozatnak a legvégén új alapokra helyezed pénzügyeidet, s a stabilitásod garantált. Ebben a Jupiter óriási segítséget fog neked adni, bátorrá tesz, ösztönöz arra, hogy jó irányba mozdulj el, a jó időben.

2018-ban a pénz, az önbizalom végre kiegyensúlyozódnak, ez pedig magabiztossá tesz, merészebben fektetsz be új dolgokba. Meglepő helyeken és formában növekedsz, terjeszkedsz, fejlődsz és ennek anyagi megnyilatkozása is lesz.
A nyár derekán viszont hajlamossá válsz a túlzott költekezésre, amit tudatosan fogj vissza!

 

Oroszlán

Pénzügyi helyzeted sokat változott 2017-ben, s 2018-ban óriási valószínűséggel nem lesz okod panaszra. Gondolataid, terveid, ötleteid előremutatóak, ha pedig nem rohansz, csupán tempósan haladsz előre, akkor lépéseid és döntéseid kiegyensúlyozottak lesznek, így a pozitív eredmények is megérkeznek. Nagy lemondásokra, hibás döntésekre nem kell számítanod, ugyanis az égiek támogatnak abban, hogy okosan, ne pedig feleslegesen költekezz. Ügyesen átlátod, hol tudod megfogni a pénzt, s mibe érdemes fektetni. Lelkiismeret-furdalásod nem, tartalékod viszont biztosan lesz - ez jó hír, igaz?
Tudod, hogy a pénz a kényelmes élethez vezető út egyik fontos lámpása, melynek égnie kell, ha terveidet meg akarod valósítani. Novemberig jó ütemben haladsz, nem lesz okod az aggodalomra, mert szinte minden a reményeid szerint alakul. Ekkor azonban a bolygók némi visszafogottságot követelnek tőled, így a 2019-es évben sem fog fájni a fejed.

Szűz

Ez az az életterület, melynek teljes figyelmet kell szentelned. A félgőz nem elég, és a kicsi tempóval, félve megtett léptekkel nem jutsz előrébb, sőt inkább csak távolabb kerülsz a célszalagtól. Ha nem veszed kezedbe az irányítást, emellett másoktól várod a megoldást, akkor vagy egy helyben fogsz toporogni, vagy az év végére kaotikussá válhat az anyagi helyzeted. A Nap és a Jupiter is melletted áll, ám aktívnak, szenvedélyesnek, bátornak és törtetőnek neked kell lenni. Pénzügyeid rendezése és irányítása során buktatókra számíthatsz, ám van benned kellő spiritusz, hogy ezeket jól kezeld.
Elég vegyesen alakulnak a bevételek és a kiadások, váratlan helyzetek elviszik a tartalékokat, ám kellő figyelemmel az év végi mérleget pozitívan zárod. Ha jön egy ajánlat, arra bátran bólints! Ha új kapu nyílik meg előtted, lépd át annak küszöbét! Így jó eséllyel kizárod a jelentős veszteségeket.
Jó befektetések adódnak a nyár folyamán, ám ezekhez megfontoltság és konkrét pénzügyi terv szükséges. Hajlandó vagy ennyit áldozni a sikerért?

Mérleg

Már 2017-ben is jelentősen megnőtt a stabilitás utáni vágyad, s ez 2018-ban sem változik. Tenni akarsz valamit a saját helyzeted fenntartásáért és javításáért, emellett tisztán látod, hogy látványos gyarapodáshoz több áldozatra, idő-, valamint energiabefektetésre lesz szükség. Sokat változott a pénzzel kapcsolatos elképzelésed az elmúlt időszakban, ez pedig automatikusan közelebb visz a vágyaid megvalósításához. Remek ötletekkel rukkolsz elő, munkát válthatsz, mellékállást vállalhatsz, s - ha még nincs – ideje a saját vállalkozásod beindításának. A 2018-as év végére sorban visszaköszönnek jó pénzügyi döntéseid anyagi gyarapodás formájában.
Okosan tudsz tervezni, jól fogsz tudni tartalékolni, s meglepődsz azon, hogy ott és olyan formában is képes leszel pénzt keresni, ahol és ahogyan eddig sosem. Néhány szokásodat érdemes átgondolnod és újraszervezned, így minden esetben jó irányba indulsz, és sikerrel jársz.
Talán nem elvetendő gondolat külső segítséget kérni a kiadásaid átcsoportosításához, mire költhetsz, és hogyan fogsz spórolni. Ezzel a módszerrel minden hibás döntéstől megkímélheted magadat.

 

Skorpió

Bizony, nagyon alaposnak és körültekintőnek kell lenned 2018-ban ahhoz, hogy ne csússz el egyetlen banánhéjon sem. Sokszor fogsz kapkodni, extra feladatokat magadra vállalni azért, hogy a végeredmény az anyagiak terén is jól fessen. Ám ne feledd, a nap neked is csak 24 órából áll, s az időddel te gazdálkodsz, így, ha időhiányban szenvedsz, azon is magad tudsz változtatni. Ne csak az újabb lehetőségek felkutatására szánj időt, hanem az eddig megszerzett vagyonod okos megtartására vagy forgatására is. Semmiképpen se engedd szétszóródni azt, amire szorgos munkával már szert tettél. Át kell gondolnod a kiadásaidat, a túlzásokat pedig messzire el kell kerülnöd ebben az évben.
A 2018-as év a társulások ideje, kifejezetten ajánlott másokkal összefogva nagy dolgokat elkezdeni, és nagyobb sebességre kapcsolni. Szerencsére olyan szakemberekre lelsz, akik tanácsára vakon is hallgathatsz, megmutatják neked a jó irányt.
A tavaszi hónapokban több hibát is véthetsz, ám ha mindennek utánajársz, akkor elkerülöd a nagy gondokat. Nyáron és ősszel viszont már bátran költekezhetsz.

 

Nyilas

A pénzügyi terveidet nagyon alaposan ki kell dolgoznod, a felületesség most nem elég. Ha csak a felszínt kapirgálod, pont a lényeget nem látod meg és éred el. Az idei mottód legyen az a régi mondás, miszerint a kevesebb néha több! A különféle anyagiakkal összefüggő tervek megvalósításához érdemes külső segítséget kérni. Épp így juthatsz el oda, hogy nem kell erőlködnöd, s az év végére azt fogod látni, hogy kevésbe alakultak bonyolultan a pénzügyeid, mint 2017-ben. Persze, bármikor adódhatnak váratlan események, nem bekalkulált kiadások, de te magad is meglepődsz majd azon, milyen gyorsan alkalmazkodsz az új viszonyokhoz.
A késő tavaszi időszakban és a nyári hónapok folyamán bátran vállalj nagyobb anyagi kockázatokat, Fortuna támogatja törekvéseidet. Akár olyan befektetésekre is rászánhatod magadat, melyek eredménye nem azonnali, viszont garantált. Az őszi szezonban több apró és váratlan kiadás nehezíti majd mindennapjaidat, ám ezek nem ingathatnak meg, hisz jól alakítasz mindent az év első felében.

 

Bak

A pénzügyi helyzeted nagyon sokat javul 2018-ban, ezen talán még te magad is meglepődsz. Olyan pozitív változások várnak rád, melyeket lehetetlenség előre bekalkulálni, ám mégis jönnek sorban, és a vágyaid szép lassan, de annál biztosabban mind megvalósulnak. Minden tettednek lesz eredménye, s ezen eredmények jelentős része anyagi oldalon is megmutatkozik.
Végre eléred azt a vágyott állapotot, melyet stabilnak nevezhetsz, és nem kell örökkön örökké a holnapért, vagy épp egy kifizetetlen csekkért aggódni. Ez az elmúlt években nem mindig adatott meg neked, ám megérdemled, hogy ezt átéld, s hosszú távon erre alapozhass. Végeredményben az életszínvonalad nő, a pénztárcád vastagabb lesz, emellett a lehetőségeid száma gyarapszik. Kicsit bátrabban költekezhetsz, de azért ne nyújtózkodj tovább, mint ameddig a takaród ér!
Elégedett lehetsz 2018 végére, hisz minden anyagi jellegű kiadást vagy befektetést alaposan átgondolsz, és rendre jó döntéseket hozol.

 

Vízöntő

Sok tanulnivaló, még több elengedés, lemondás, de végeredményben rengeteg izgalmas megtapasztalás vár rád 2018-ban pénzügyek terén. Megismersz új dolgokat, befektetési lehetőségeket, felfedezhetsz vadonatúj pénzforrásokat, melyeket meglepő gyorsasággal átlátsz, megértesz, s végül kiaknázol. Alkalmanként talán szidod is majd magadat, ugyanis rájössz, mennyi minden kerülte el eddig a figyelmedet, s ezek által bizony sokat spórolhatsz, új és olcsóbb beszerzési helyeket kutathatsz fel, vagy olcsóbb hitelhez juthatsz, mint eddig valaha. Leginkább a pénzügyek adminisztrációs részére kell időt szánnod, bizonyos metódusokat átformálnod, és meglepő eredményeket érsz el. Az előbbire szánt energia bizony többszörösen megtérül.
Ha picit lassabban haladsz előre, de minden lépést jól megfontolsz, akkor meglepő könnyedséggel jutsz el jó eredményekhez. Átlátod végre teljes egészében a pénzügyi helyzetedet, és stabil helyzetet teremtesz magad körül. Bátran kezdj új üzleti vállalkozásba, akkor is, ha erre eddig nem volt igényed, vagy épp merszed.

Halak

Nagyon meg fogsz lepődni azon, hogy mennyire másképp fogod kezelni a pénzügyeidet, mint a 2018-as esztendőt megelőző években. Mindegy, honnan indulsz, mélyről vagy magasból, de a kiinduló ponttól szerencsére látványosan eltávolodsz, sokat fejlődsz és gyarapodsz. Halakként nem igazán volt rád jellemző a spórolás, a tartalékolás, a kiadási oldal részletes és alapos áttekintése, ám ez 2018-ban sokat módosul, és ez bizony jót tesz a pénztárcádnak és a bankszámládnak. Sokat gondolkodsz, tervezel, ötleteket gyártasz és bizony megvalósítasz. Nem költekezel feleslegesen, alaposan körbejárod azt, mire is adod ki a pénzedet, mit vásárolsz, s annak van-e, lehet-e valós haszna.
Elsődleges célod az, hogy tisztábban akarod látni, mi várhat rád egy váratlan kiadás vagy befektetési lehetőség esetén. Alkalmanként talán elkap a hév, és csak úgy költekeznél a vakvilágba, ám valahogy előbújik időben belőled a reális én, aki ezt a folyamatot megállítja.
Remekül megóvod magad a hátrányos döntésektől, így pedig a negatív megélésektől.

Forrás:

http://www.life.hu/horoszkop/20171229-penzhoroszkop-2018.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!