Jóval kedvezőbb áron vásárolhatjuk meg ezt az alap élelmiszert.

Az áfacsökkentés hatására akár 15-20 százalékkal is bővülhet a halak eladása az áruházláncok szerint, a fogyasztók pedig 17-22 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak pontyhoz, harcsához vagy akár lazachoz, mint tavaly - írja hétfői számában a Világgazdaság.

 

A haltermelők nem jelezték, hogy emelnék az átadási árakat, így az áruházláncok azt ígérik, a teljes árelőnyt, amely abból fakad, hogy január 1-jétől 27-ről 5 százalékra csökkent az étkezési halak forgalmi adója, átadják a fogyasztóknak - derült ki a Világgazdaság körképéből, amely a Tesco, a Spar, a Lidl, az Auchan és az Aldi tájékoztatásán alapul.

Mindez elvileg 17 százalékos általános áresést hoz, de van olyan piaci szereplő, amely 22 százalékos kedvezményig is elmegy.

Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közlése alapján az egyik legnépszerűbb árucikkhez, a tavaly még kilónként 2300-2400 forintba kerülő pontyszelethez az áfakulcs mérséklődésével idén már 1900-2000 forintért hozzá lehet jutni, de a lazacfilé is a korábbi 7000 helyett 5800 forintért beszerezhető. A pangasius- és tilápiafilé ára 2300 forintról 1800 forint alá zuhant.

Az áruházak beszámolója szerint ma még a halértékesítés akár 30-40 százaléka is az év végi ünnepekhez köthető, ám az adóváltozással csökkenhet a szezonalitás, akár 15-20 százalékkal is megélénkülhet a nyers, friss és fagyasztott halak iránti kereslet - idézi a lapot az MTI.

Forrás:

http://netujsag.net/jo-hir-erkezett-csokken-az-ara-ennek-az-alapelelmiszer-78836

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!