Nálunk megtudhatod, hogy jut el hozzájuk az ajándék



Egymilliárd forinttal megemelte a kormány a szociális tűzifa támogatást

 

Azok is részesülhetnek a téli rezsicsökkentésből, akik nem gázzal fűtenek vagy távfűtéses lakásban élnek. Ugyanúgy, ahogy eddig, az ötezer lakosnál kisebb településekre vonatkozik a program. Az önkormányzatokon keresztül juthatnak tüzelőhöz a rászoruló családok.

 

A hideg idő miatt még mindig egész nap fűtenek. Egy zalai férfi az M1-nek elmondta, többgenerációs családban élnek, sok a kiadás, de a tüzelőn nem kell spórolniuk, hiszen néhány hete három köbmétert kaptak az önkormányzattól.

Becsvölgyén, a mintegy nyolcszáz lakosú településen mindig segítik a rászorulókat. Tüzelővel évente többször is, ha kell. Erre idén már volt is példa, a hetekig tartó extrém időjárás miatt plusz fát kaptak azok, akiknek nem volt mivel fűteniük.

Bicsák Richárd, a község polgármestere elmondta, összesen tizennyolc rászoruló családnak tudtak adni tűzifát.

Becsvölgyén kívül még több mint 2200 településen működik szociális tűzifatámogatási program, amivel országszerte mintegy 180 ezer családnak segítenek.

A rászorulók további tüzelőt kapnak majd, a téli rezsicsökkentés keretében ugyanis megemelték az erre fordított támogatás összegét.

Pogácsás Tibor államtitkár elmondta, a kormánytól azt a feladatot kapták, hogy a négymilliárd forintos keretet egymilliárd forinttal emeljék meg és ezek a települések, akik első körben már sikeresen pályáztak, további egymilliárdot használhatnak fel arra, hogy a rászorulóknak további téli tüzelőanyagot tudjanak biztosítani.

Akik pedig nem fával fűtenek, azoknak a téli rezsicsökkentés keretében a kormány 12 ezer forintot jóváír a gáz- vagy távhőszámlájukból.

Forrás:

http://netujsag.net/fantasztikus-hirt-kaptak-a-faval-futok-nem-maradnak-ki-a-kormany-12-ezres-ajandekabol-igy-fogjak-megkapni-82678

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!