Nem az jön mint, amire gondoltál volna...



A péntek egy kisebb frontot hoz, ennek ellenére a hőmérséklet november első harmadában nappal akár 12-14 fok is lehet. Ami a fő az éjszakai fagyok megszűnnek.

 

Csütörtök estétől péntek reggelig

Többnyire erősen felhős idő valószínű. Kezdetben északon, majd éjfél után délebbre is kialakul elszórtan eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél a középső országrészben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de a szelesebb tájakon – jellemzően a Kisalföldön – 8, 10 fok is lehet.

Péntek reggeltől péntek éjfélig

Hajnaltól szakadozik, csökken a felhőzet, és ezt követően gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Éjszaka és a reggeli, délelőtti órákban elszórtan, délutántól már csak helyenként valószínű záporeső. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, de északkeleten mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Reggelre nagy területen köd képződik, amely délelőtt feloszlik, és ezután változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Csapadék nem várható. A szél délire fordul, megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap

Általában szakadozott felhőzetre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de az Északi-középhegység térségében tartósan felhős maradhat az ég. Néhol kisebb eső, záporeső előfordulhat. A déli, délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi részén többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet az Északi-középhegység térségében 7 és 11, másutt 12 és 18 fok között várható.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!