Jobb ha ránk hallgatsz.



Az emberek többsége általában éjszaka tölti a telefonját. Az utolsó használat után felteszi a töltőre, és ébredéskor veszi le. Ezt nem szabad csinálni!

 

A helyzet ugyanis az, hogy már régen nem igaz az a közvélekedés, miszerint a rövid ideig tartó, többszöri töltés rosszat tesz az akkumulátornak. Éppen fordítva igaz: a modern Li-ion akkumulátorokkal akkor teszünk rosszat, ha azután is töltésen hagyjuk őket, hogy már teljesen feltöltődtek. Ilyenkor ugyanis amint kicsit lejjebb esik a töltöttség, az aksi automatikusan újratöltődik, ami rengeteg apró lökéshez vezet, ami nem tesz jót az akkumulátornak.
Míg korábban valóban igaz volt az, hogy érdemes mindig fullra tölteni az aksit, ez ma már nagyon nem így van, így hát ha feltöltődött a telefon, érdemes azonnal levenni a töltőről – ami  valljuk be éjjel, alvás közben elég nehézkes. 
Aki viszont éjszaka tölti a telefonját, az gyakorlatilag folyamatosan gyilkolja az akkumulátort, ami sok más mellett szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy egy-két év elteltével kénytelenek legyünk megállapítani, a telefon már megint nem bír ki egy teljes napot sem. 

 

Forrás:

http://egyazegyben.com/este-toltod-a-telefonodat-felejtsd-el-igy-teszed-tonkre-az-aksit-67754

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!