Aki tud nyomjon rá egy megosztást, hogy minél több ember tudjon róla.



Érdemes tudni, hogy mit jelenthetnek egyes fájdalmak a testben.

 

1. Mellkasi fájdalom

Ez az éles, elviselhetetlentől egészen a tompa nyomásérzésig terjedhet. Nagyon sok oka lehet annak, hogy a mellkasban fájdalmat tapasztalunk. Általában szívproblémákkal, közeledő szívrohammal, pericarditis-szel, aorta repedéssel, anginával lehet kapcsolatos. Egyéb, nem szív eredetű okok közé tartozik a savas reflux, tüdőgyulladás, tüdőembólia, hasnyálmirigy gyulladás.

2. Fájdalom a has jobb alsó részén

A féregnyúlvány gyulladás (vakbél gyulladás) egy vészhelyzet, amely orvosi kezelést igényel. A tünet jelentkezhet még vesekő, irritábilis bélszindróma, petefészek ciszta vagy endometriózis során is.

3. Derékfájdalom

A statisztikák szerint az emberek körülbelül 80%-a tapasztalja meg ezt a tünetet legalább egyszer az életben. Annak ellenére, hogy az itt tapasztalt fájdalom általában húzódás következménye, súlyos rendellenességek is okozhatják, mint a gerincet érintő rák, vesefertőzés vagy cauda equina szindróma (keresztcsonti idegek gyulladása).

4. Fájdalom a has felső részében

Tudtad, hogy a szívroham a has felső részében is okozhat fájdalmat? Ezen kívül epekő, májbetegség vagy tüdőgyulladás is lehet kiváltó ok.

5. Bal váll és lapocka fájdalma

Azok, akik szívinfarktust tapasztatak meg, gyakran panaszkodnak nagy intenzitású fájdalomra a bal karban, amely a bal lapockába is kisugárzik.6. Lábfájdalom

Az rendben van, hogy egy intenzívebb edzés vagy egy hosszabb állás után fájdalmat érzel a lábadban. Probléma akkor van, ha ez a fájdalom nem akar megszűnni, még pihentetésre sem és idővel csak rosszabbodik. Ezen a területen jelentkezhet mélyvénás trombózis, ízületi gyulladás, idegsérülés és visszeresedés is.

7. Kismedencei fájdalom

A nők jól ismerik a görcsöket és a fájdalmat, amely ezen a területen jelentkezhet és a menstruáció alkalmával rendszeresen elő is fordulhat. Ezen kívül az itt jelentkező kellemetlen fájdalmak az endometriózis, petefészek ciszta, méh fibroidok és vetélés is okozhatja. Mind a nők, mind a férfiak tapasztalhatnak kismedencei fájdalmat fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn-betegség, ágyéksérv, vesekő és vastagbélrák esetén is.

8. Fejfájás

Mi újdonságot lehet elmondani egy egyszerű fejfájásról? Valójában a súlyos, tartós, állandóan fennálló fejfájás agyi aneurizma, stroke, középfülgyulladás, agydaganat, hormonális egyensúlyzavar és bizonyos gyógyszerek mellékhatása is lehet.

9. Mell fájdalom

Ez a nők körében gyakori állapot, amely hormonális ingadozások következtében alakulhat ki. Fibrocisztás emlőbetegségek, emlőmirigy gyulladás (szoptató nőkben) és a bordaporc gyulladása is kiválthat ilyen fájdalmat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!