Ilyen lesz szerinte az idei tél.

Németh Lajos elárulta, mit vár az idei téltől.

Németh Lajos Ausztriából jelentkezett be a TV2 műsorában és próbálta megjósolni, milyen is lesz az idei telünk.

Mint a hullámvasút, úgy viselkedik az időjárásunk. Nem kell nagy jósnak lenni, hogy azt mondjam, az idei tél is úgy telik el, hogy lesznek benne lehűlő szakaszok, egy-egy hidegfront, sarkvidéki eredetű levegő hatására, akkor lehet éjszakánként mínusz 10 fok alatti hőmérséklet. És természetesen lesznek benne enyhülő szakaszok' – magyarázta a meteorológus.

Németh Lajos elárulta azt is, nagyon nehéz megjósolni, lesz-e idén fehér karácsony. Mint mondja, előfordulhat, hiszen Erzsébetkor havazott Magyarország északnyugati részén, és a népi időjárási regula szerint ez azt jelenti, hogy karácsonykor is havazásra lehet számítani. Kifejtette, az előrejelzések azt mutatják, a következő években a klímánk egyre inkább mediterrán jellegűvé válik.

Az enyhe, viszonylag csapadékos tél a jellemző, de a csapadék az eső, havas eső formájában fordul majd elő, és egyre kevesebb fagyos napot vetítenek előre ezek a modellek. Hozzá kell lassan szoknunk, persze van, akinek ez jó hír. Jó hír azért, mert kevesebb a fűtésszámla, jó hír azért, mert nem kell havat lapátolni, tehát a kilátások a következő évekre, évtizedekre nem éppen pozitívak.'

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!