Akkor még öt esztendős Omran Daqneesh-t előző év novemberben, egy aleppói robbantás után menekítették ki. A kisfiúból a háború jelképe lett, most újra meglátogatták.



2016 augusztusában egy szíriai bombázás során megsérült az ötéves Omran Daqneesh. Omrant egy bombatámadás után menekítették ki és ültették mentőautóba. A róla készült felvételeken csak ül, majd a vérző fejéhez nyúl.

Ebben az egy felvételben, ebben a jelenetben minden benne volt, ami segít megérteni, milyen kilátástalan, mély borzalom a háború.

A képből hamar a szíriai borzalmak jelképe lett.

Később megszólalt a fotós, aki a képet készítette, és elmondta, mit élt át azokban a pillanatokban. Mahmoud Raslan azt mondta, három halott testet tartott a kezében, mielőtt odaadták neki a sérült kisfiút.

A kórház egyik orvosa szerint a légicsapásban nyolcan haltak meg, közöttük volt öt gyerek is.

Omrant három testvérével és szüleivel együtt mentették ki, de egyik testvére, egy tízéves kisfiú viszont életét vesztette a tragédia során. Ráadásul a ház, amiben tartózkodtak, a mentés után nem sokkal összedőlt.

Íme a videó arról, ahogy a kis Omran ül a mentőautóban:

Most, 2017-ben egy libanoni televízió forgatott a kisfiú családjánál, akik a borzalmak ellenére is hűek maradtak az Aszad-rezsimhez.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!