Még mindig nem úsztuk meg.



Havazás és ónos eső miatt továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben néhány megyénkben. Van, ahol hófúvás is előfordulhat.

A havazás miatt elsőfokú riasztás van érvényben Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ónos eső miatt pedig Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád, Somogy és Tolna megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, hogy a mára virradó éjjel érkezett csapadékzóna tovább helyeződik kelet-északkelet felé, este az ország déli, délkeleti felét egy újabb éri el. Az ország nagy részén szombat reggeli több centiméter hó hullhat. Legkevesebbre az Alpokalján és a Kisalföldön lehet számítani, a legtöbbre Baranyában, Tolnában, és az Alföld déli felén.

A havazást nyugaton és délen időnként fagyott eső, néhol ónos szitálás váltja. Az este érkező újabb csapadékhullám során a déli megyékben átmenetileg ónos eső eshet a hó mellett. Az éjjel feltámadó szél Zemplénben és Szabolcsban hordhatja a frissen lehullott havat.

Szerencsére szombat napközben számottevő friss hó már nem valószínű sehol sem.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180302-havazas-es-onos-eso-elsofoku-riasztas-van-ervenyben.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!