70 éves volt mikor feladta a harcot...



Anne Wiazemsky 70 évesen feladta a harcot a rákkal folytatott küzdelemben. A színésznő és regényíró halálát a családja jelentette be.

Anne Wiazemsky francia színésznő nemcsak alakításairól volt híres, hanem arról is, hogy ő volt Jean-Luc Godard felesége és múzsája egyaránt, a filmrendező számos alkotásában játszott. Anne Wiazemsky 1947-ben született Berlinben, ő volt az irodalmi Nobel-díjas François Mauriac unokája, tehát az írás is a vérében volt, de a színészetet szintén imádta.

18 évesen játszotta első szerepét filmben, Robert Bresson Vétlen Balthazár című produkciójában, aztán megállíthatatlanul kapta a felkéréseket. Játszott a Keleti szélben, a Randevúban, és A kínai lányban is. Az utóbbi filmszerepet Jean-Luc Godard ajánlotta fel neki, ennek a forgatásán ismerkedtek össze és szerettek egymásba. 1988-ban játszott utoljára filmben, de több könyvet is publikált. 2017. október 5-én, 70 évesen vesztette életét, miután sokáig harcolt a rákos megbetegedés ellen. Halálának hírét testvére jelentette be. „Ma reggel meghalt Anne. Nagyon beteg volt' – mondta.

Forrás:

http://www.life.hu/kult/20171006-70-evesen-meghalt-anne-wiazemsky-szineszno.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!