Nem tudtak szavakat találni arra, amit láttak.



Évtizedekig rejtegették titkukat a nagyszülei.

A múlt felfedezése önmagában is izgalmas, de amikor a felfedezés összeforr a sajt családoddal, a dolgok valóban érdekessé válnak.

„EvelEnglish” Reddit felhasználó nagy-nagy szeretettel beszél a nagyszüleiről. Csodás gyermek- és fiatalkort tölthetett a köreikben, miközben gyakran meséltek neki a régi kor kincseiről. Egyszer még azt is megálmodta, hogy ő ezt a kincset majd megtalálja.

De miközben arra várt, hogy ez bekövetkezzen, nem sejthette, hogy a kincs gyakorlatilag mindvégig a lába alatt volt.

Amikor EvilEnglish nagyszülei elhunytak, megörökölte Tennessee-ben lévő házukat. Miközben nekilátott a felújításának, kitakarításának, felfedezett valamit az egyik piszkos padlószőnyeg alatt.

Tudta, hogy meg fog válni a viharvert régi szőnyegtől, de amikor elkezdte feltépni, meglepő felfedezést tett. A szőnyeg alatt egy titkos széf volt.

    SZÉF A PADLÓBAN FOTÓ: REDDIT

Miután egyedül nem tudta kinyitni, szakembert hívott.

EvilEnglish nagyszülei lelkes gyűjtők voltak, így sejtette, hogy a rekesz tele lesz érdekes dolgokat. De az, amit talált, minden várakozását felülmúlta.

Először egy csomó rozsdás, fémdobozt látott. De a por és a piszok alatt talált egy időkapszulát az 1930-as évektől, ami többek között egy érmegyűjtő albumot tartalmazott 1937-től. És minél mélyebbre ásott, annál több ilyen érmegyűjtő dobozt talált – több száz érme birtokosa lett, a többsége ritkaság volt, igen jó állapotban.

RÉGI ÉRMÉK FOTÓ: REDDIT

És végül talált egy dobozt tele szerszámokkal. Először legalábbis azt hitte. Majd kiderült, hogy ezüst rudakat tartalmazott.

Elképesztő kincs birtokába került.

 

EZÜSTRUDAK FOTÓ: REDDIT

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!