Hosszú csatát vívott... de nem sikerült győznie...



Hosszú, nagy csatát vívott a rákkal Harvey Atkin színész, de nem sikerült győzedelmeskednie. A sztár 74 évesen távozott az élők sorából.

Harvey Atkin színészt sorozatokból és filmekből is ismerhetjük, de a szinkronizálás sem állt tőle távol. A legtöbben a Cagney & Lacey sorozatban ismerték meg őt, hiszen 95 epizódban is játszott, de szerepelt az ALF-ban is, és az Esküdt ellenségekben is feltűnt, majd a Különleges ügyosztályban. A színész canadai, torontói születésű, és nem nagyon volt előtte művész a családjukban.

Apjának építkezési cége volt, először Harcey Atkin is ott kezdett el dolgozni, de hamar elcsábította a filmipar. Karrierje 1979-ben indult, amikor beválogatták a Dilibogyók - Táborparádé című film szereplői közé, melyben Bill Murray és Kate Lynch oldalán játszott. Nagyon sok sorozatban és filmben tűnt fel, de már évek óta nem játszik. A színész ugyanis súlyos betegséggel küzdött: rákos volt. Nagy csatát vívott a gyilkos kórral, hosszú ideig harcot, de sajnos alul maradt. 74 évesen távozott az élők sorából, felesége, fia, lánya, három lánytestvére és öt unokája gyászolja őt - írja a CBC.

Forrás:

http://www.life.hu/kult/20170719-harvey-atkin-szinesz-rakos-megbetegedesben-hunyt-el.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!