Mutatjuk mikor érkezik.



A Kárpát-medencétől délnyugatra egy mediterrán ciklon örvénylik, amelynek hatására Közép-Európában változékony az időjárás. Az Alpokban jelentős mennyiségű hó hullott, máshol több helyen 30 milliméternél is több csapadék esett. Európa legnagyobb részén Skandináviától a Fekete-tengerig anticiklon terül el. Ezeken a területeken derült és borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak.

 

Magyarország időjárását szerdán már ez a mediterrán ciklon alakítja. Napközben többnyire felhős, erősen borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon lehet kevés napsütés. A Dunántúlon többfelé a középső országrészben helyenként várható eső. Napközben 5-10 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön néhol ködfoltok és kialakulhatnak. Kezdetben főleg a Dunántúlon lehet kisebb eső, majd napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor, a nyugati és az északkeleti határ közelében. A minimumhőmérséklet jellemzően 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Az északkeleti megyékben várhatók a fagypont körüli értékek – jegyezték meg. Napközben általában borult lesz az ég, délutántól, estétől délen és a Dunántúlon helyenként kisebb eső várható. Napközben jellemzően 5-6 fokig, azonban a déli területeken akár 8 fokig melegszik a levegő.

A hétvégére viszont térségünket már eléri egy anticiklon pereme, és hidegebb légtömegek érkeznek, “így időjárásunk egyre inkább kezd hasonlítani az ilyenkor megszokotthoz” – fogalmaztak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton havas eső, szórványosan hószállingózás, kisebb havazás is lehet.

Forrás:

http://netujsag.net/erkezik-a-zord-tel-figyelmeztetest-tett-kozze-a-meteorologiai-szolgalat-78939

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!