Ekkor ér véget a jó idő.



Lassan vége szakad a vénasszonyok nyarának, hétvégén lehűlés kezdődik.A változás hétvégén kezdődik, lehűlés várható, a megerősödő északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: vasárnapra 13 és 19 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

A hosszabb távú előrejelzés szerint jövő héten már igen sok csapadékkal is számolnunk kell.

Íme az előrejelzés:

Szerdán délelőtt a napsütést főleg a Dunántúlon zavarhatják fátyolfelhők. Csapadék nem lesz. Délután a napsütés mellett nyugaton időnként több fátyolfelhő jelenik meg, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 21, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a reggeli párásság feloszlását követően a napsütést legfeljebb fátyolfelhők zavarják, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. 20, 24 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a hajnali ködfoltok napközben megszűnnek, a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütést csak időnként zavarják felhők, csapadék nem várható. Megélénkül az északi szél. Kora délután 18, 22 fok várható.

Vasárnap sok lesz a napsütés, az átvonuló gomolyfelhőzetből számottevő csapadék nem alakul ki. Megerősödik az északi szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Hétfőn száraz, szikrázóan napos időre számíthatunk. Változó irányú szél lesz. 15, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Forrás: idojaras.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!