Hosszú levelet intézett kollégája Eszenyi Enikőhöz...



Hosszú nyílt levélben osztja ki Eszenyi Enikőt korábbi rendezője, Néder Panni. A szakember szerint támogatást alig, csak ígéreteket kapott az igazgatótól.

Néder Panni diplomamunkája a Túl a Maszat hegyen című darab rendezése volt, melyet a Vígszínházban állított színpadra. Pontosabban próbált volna színpadra állítani, Eszenyi Enikő ugyanis kivette a kezéből az irányítást és átrendezte a darabot Néder szerint, számol be a Blikk.

'Véres és deprimáló próbafolyamat volt, annyi pozitív hozadékkal, hogy a főpróbahétre lebetegedett, én meg az utolsó erőtartalékokat mozgósítva visszaállítottam, amit tudtam. (...) Enikővel hosszú évekig nem beszéltünk' - írja a szakember.

Néder jelenleg Berlinben él, tavaly december óta pedig Eszenyi felkérésére a Vígszínház szereplését próbálta megszervezni a 2018-as stuttgarti színházfesztiválon, azonban ez az együttműködés is zátonyra futott. Néder elmondása szerint koncepciókat és egy komplett darabot szállított Eszenyinek, aki hetekig nem válaszolt a leveleire, majd később megüzente, házon belül megoldja a fesztiválszereplést. 'Fájt, hogy beletettem a szívemet és sok energiát-munkaórát valamibe, ami a mellébeszélés és inkorrektség miatt ezek szerint hamvába hal' - fogalmazott Néder.

A teljes levelet itt olvashatja el:

 

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20170706/eszenyi-eniko-vigszinhaz-vezetes-vadak-nyilt-level/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!