Elkeserítő fotók láttak napvilágot.



Bru­tá­lis rom­bo­lást vég­zett egy ki­dőlt fa a Far­kas­réti te­me­tő­ben. A leg­na­gyobb kár Tor­gyán Jó­zsef sír­já­ban ke­let­ke­zett. Tu­laj­don­kép­pen az el­hunyt po­li­ti­kus mé­reg­drága em­lék­műve a föld­del vált egyen­lővé.

Torgyán József özvegye a temetés után öt hónappal már gondoskodott is elhunyt férje síremlékéről. Marika júniusban állíttatta fel az impozáns műalkotást, amely egy óriási szívet ábrázol. A sírkő a megbonthatatlan lelki összetartozást jelképezi, ráadásul a politikust éppen Valentin-napon búcsúztatták el a Farkasréti temetőben. Az özvegy szerint szerelmük örökké fog tartani, a síron túl is.

Egy évvel a tragédia után azonban váratlan esemény történt! Józsi bácsi közel 1 millió forintért elkészített sírjára rádőlt egy óriási fa. Marika összeomlott a hírtől!

'A földdel vált egyenlővé a férjem nyughelye. Ez borzasztó! Mindig történik valami szörnyűség! Szerencsére sikerült túltennem magam a lelki fájdalmon, amit Jóska halála miatt éreztem hónapokig. Megbékéltem, elfogadtam, hogy nincs többé. És most újra feltépi a sebeket ez az esemény' - kezdte a -nak Torgyán Józsefné, aki bízik benne, hogy a helyreállítás költségeit a sírkert állja majd. Megkerestük az ügyben a Budapesti Temetkezési Intézet sajtóosztályát, ahonnan megtudtuk: a Farkasréti temetőben soron kívül elkezdték a helyreállítását a sírhelyeknek.

Óriási pusztítást okozott a kidőlt fa

Fotó: Keller Mátyás

Ha kíváncsi vagy a temető válaszára, a  napilap keddi lapszámában elolvashatod!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!