Manapság divat csirkemellet enni, mert egészséges alacsony a zsírtartalma és még hosszasan lehetne sorolni, hogy milyen jó hatásai vannak... de mint minden másban itt előfordul egy kis szépség hiba...



FIGYELEM! HA EZT A JELET LÁTJA A CSIRKEMELLEN NEHOGY MEGVEGYEN!

Elképesztő tényre derült fény a baromfifélék nagyüzemi tartásával kapcsolatban..sajnos ezek az állatok egész életükben mozgásszegény életmódra vannak kárhoztatva, izmaik elsorvadnak, húsuk pedig nem, hogy ne egészséges, hanem káros! Hogy honnan lehet felismerni őket? Mutatjuk mit kell figyelni a csirkemellen és máris kiderül, hogy nagyüzemi tartásból származik-e vagy sem!

A kor nagy üldözöttjei a disznóhús és a és a marhahús, a vörös húsok, mert általánosan elterjed, hogy ezek a húsok nem egészségesek, mindenhonnan azt halljuk, hogy fogyasszunk szárnyas húsokat, mert azok egészségesek de sajnos úgy tűnik, hogy nem feltétlenül döntünk helyesen, ha a csirkemellet emeljük le a boltban.

Az csirketartó célja természetesen a pénz és még több pénz és asokkal több pénz, ezért ők is minimalizálják a költségeiket és igyekeznek maximalizálni a bevételeiket! A profit érdekében pedig a hormonokkal dúsított takarmánytól, a zsúfolásig tömött csirkeólig mindent bevetnek. Az embertelen körülmények között élő csirkék húsának minősége pedig pocsék lett.

A szupermarketekben kapható csirkemelleken szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg. Ha ilyet látsz, nehogy megvedd!
A fehér csík jelenti a garanciát arra, hogy rossz minőségű hússal van dolgod, ugyanis ezek a csíkok a mozgásszegény, izomsorvadásos életmódra utalna, ugyanis az izmok helyett zsír keletkezik.

Egy brit tanulmány szerint öt év leforgása alatt 221%-al nőtt a csirkemellek zsiradéktartalma – ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is. Ezek pedig az emberi szervezetben komoly károsító hatást válthatnak ki!-írja a ripost.

Jobban tesszük ha hipermarketek polcai helyett inkább a piacon vagy a hentesnél vásárolunk csirkehúst, mert ott jobb esélyünk van arra, hogy egészséges, nem nagyüzemi körülmények között nevelt csirkéhez, baromfihoz juthatunk!

A cikk a ripost.hu cikke alapján készült.

Fotó forrás : https://academic.oup.com/ps/article/92/2/331/1537846/Pathological-changes-associated-with-white

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!