Csepregi Éva érdekes módját választotta annak ahogyan tovább éli életét...



Nem volt egyszerű, de úgy néz ki, végül eladta tahitótfalui házát Csepregi Éva. A végén már nagyon szabadult volna a háztól, így valószínűleg az eredeti ár töredékéért szállt ki.

Másfél évvel ezelőtt kezdte árulni tahitótfalui házát Csepregi Éva. A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a 320 négyzetméteres, nyolcszobás, háromgenerációs házat, amihez még egy 1400 négyzetméteres kert is tartozot, 79 millióért dobta piacra az énekesnő.

Idővel engedett az árból, és 59 millióért hirdette a luxusvillát.

Sokáig vacilláltam, de most már végleges a döntésem. Túl nagy a ház, és beláttam, hogy rossz benne nekem egyedül. Valóban áron alul kínálom, de nem érdekel, csak sikerüljön végre már eladnom

- nyilatkozta akkor a Riposztnak.

Arról, hogy végül mennyiért tudta eladni az ingatlant, nem árulta el a lapnak. Úgy fogalmazott, a hivatalos ügyintézés még nem tart abban a stádiumban, hogy mondhasson róla bármit is. 'De a nehezen túl vagyok' - nyilatkozta az énekesnő.

Dübörög a lakáspiac

Igaz, hogy sokat kellett rá várnia, de Csepregi Éva példája is jól mutatja, hogy vidéken is dübörög a lakáspiac. A legtöbben persze nem tudják finanszírozni a lakást hitel nélkül. Nem könnyű viszont megtalálni a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, ráadásul a bankok ajánlatai között akár több milliós eltérések is lehetnek.

Pénzcentrum kalkulátorával megnéztük, ha 15 milliót vennénk fel 15 évre, egy 25 milliós lakás megvásárlásához, és az igazolható jövedelmünket a hitelt nyújtó bankhoz utalnánk, milyen ajánlatok közül választhatnánk. A teljes hiteldíj mutató (THM) alapján a K&H bank üzleti feltételű forint lakáshitele a legjobb választás. Így a havi törlesztőnk 99 666 forint lenne 2,58 százalékos THM mellett, és végül 18 069 428 forintot kellene visszafizetni.

A Gránit Bank Lakáshitele is jó választás lehet. Ha ezt választjuk 101 152 forintos törlesztőrészlettel kell számolnunk, a THM 2,71 százalék, és a visszafizetendő összeg 18 226 226 forint. Ha az MKB Kamatkövető Forint Lakáshitelét választjuk, 2,80 százalékos THM mellett a havi törlesztőnk 101 487 forint lenne, a visszafizetendő összeg pedig 18 342 396 forint.

Segíthet az LTP is

A lakás-takarékpénztári megtakarítás jó lehet akkor is, ha tudjuk, hogy a jövőben valamikor majd lakást, házat szeretnénk vásárolni, de akkor is, ha már megvan a hitelünk, ugyanis hiteltörlesztésre is fordíthatjuk. Ráadásul a havonta befizetett összegek után évente 30 százalékos (max. 72 ezer forint) állami támogatást kapunk, amivel 4 éves futamidő mellett akár 10 százalék feletti hozamot is elérhetünk.

Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnézheted, melyik LTP lenne számodra a legjobb. Elvégeztünk egy próbaszámítást is, hogy segítsünk dönteni. Ha a családban ketten is félre tudnak tenni havonta 20 ezer forintot, akkor az OTP Lakástakarék Start 5 csomagjával öt év alatt kétszer 1 485 383  forintot kapnának lakáscélra.

Az Aegon Kamat Fix Plusz 5-el öt év után egyenként 1 564 150  forinttal lehetünk gazdagabbak, ha pedig az Erste Lakástakarék EgyOtthont választjuk, úgy öt év után kétszer 1 485 651 forinttal leszünk gazdagabbak.

Forrás:

https://www.penzcentrum.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!