Csak rövid ideig tartott az enyhülés...



Hétfőre a front átvonultával kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporra, majd napközben csökken a csapadékhajlam, északkelet felé távozik a csapadéksáv, felszakadozik a felhőzet. A kissé szeles időben felfrissül a levegő, 22-27 fok között maradnak a maximumok. Hidegfronti hatásra kell készülni - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Kedden napos, száraz időre készülhetünk. A délies szél északnyugaton élénkülhet meg. A hűs, 10-14 fokos hajnalt követően napközben 28-33 fok között alakul a maximum-hőmérséklet.

Szerdán a napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, a keleti és a nyugati határ közelében délután egy-egy kisebb zápor, zivatar is kialakulhat. Északkeleten élénkülhet meg a szél, 33-39 fok valószínű, délkeleti maximumokkal.

Még csütörtökön is kitart a kánikula, 34-39 fok várható, délen és nyugaton azonban késő délutántól záporok, zivatarok előfordulhatnak.

Pénteken előreláthatólag újabb hidegfront éri el térségünket, többfelé záporokat, akár heves zivatarokat okoz, ismét a dunántúli területeken kezdődik lehűlés.

atv.hu / Időkép

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!