Nézzük mire számíthatunk a meteorológus szerint.



Már nincs messze a tavasz és a jó idő. Ezt az is mutatja, hogy megérkezett Vassurányba az első gólya

 Németh Lajos (68) meteorológus szerint Suri valamit megérzett, mert valóban jó idő vár ránk.

– Noha két hét még hátravan a naptári télből, az elkövetkezendő napokban 10 fok környékén lesz a nappali hőmérséklet, csak gyenge fagyok lehetnek éjjel. A szomorkás tél után egy csendes, napsütéses idő következik – mondta a Blikknek a szakértő.

Ködös reggelek után sok napsütés

Vasárnap a hajnalra képződött köd északon, északkeleten néhol kora délutánig is megmaradhat, máshol viszont szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, napközben pedig 9-14 fok várható, de a tartósabban párás, ködös tájakon ennél hűvösebb marad az idő. Hétfőn is marad a sokfelé tavaszias, napos idő, de a reggeli pára és köd északon, északkeleten és helyenként északnyugaton napközben is tartósan megmaradhat. A ködös tájakon 10 fok alatt, máshol 10 fok felett alakulhat a csúcshőmérséklet.

Kedden és szerdán is sok napsütés várható, de a reggeli köd főként az Alföld északi felén és az Északi-középhegységben napközben is tartós lehet. A csúcshőmérséklet a napos tájakon 10 és 14, a tartósabban ködös tájakon 5 és 9 fok között alakul.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!