Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 18-an megsérültek



Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 18-an megsérültek - közölte a rendőrség.

A robbanás reggel háromnegyed kilenckor történt, és hatására tűz keletkezett a Baumgarten an der March településen található létesítményben. A terminál közel van a magyar és szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található.

A gázelosztó terminál szóvivője szerint a hatóságok urai a helyzetnek.

 

A Kronen Zeitung tudósítása szerint több mint tíz egységgel vonultak a helyszínre a mentők, helikopterrel is szállítottak Bécsbe súlyos égési sérülteket. A vöröskereszt 18 sérültről tud, de a rendőrség szerint jóval magasabb is lehet ez a szám, mert a gázelosztóban nagyjából ötvenen dolgoztak.

 

A tüzet már lokalizálták, majd eloltották, a gázhálózatot lekapcsolták, így újabb robbanás már nem fenyeget. A robbanás okát már szakértők vizsgálják. A helyszín felett rendőrségi helikopter is köröz, hogy pontosan felmérjék, mekkora a pusztítás - írja az ORF honlapja.

A robbanás erejét jelzi, hogy a környékbeli épületek megsemmisültek, és a hő hatására az ott parkoló autók egyszerűen megolvadtak.

A baumgarteni az egyik legfontosabb európai gázelosztó állomás, ezért a baleset hatással lehet majd az európai gázellátásra is.

Forrás:

http://inforadio.hu/kulfold/2017/12/12/oriasi_robbanas_a_magyar_hatar_kozeleben/

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!