Lassan eljön az ideje és elkészülnek az adóbevallások tervezetei. Az elkövetkező napokban telefonhívás érkezhet a Nemzeti Adó és Vámhivatalból...



ITT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY A NAV-TÓL >>>

Csalók telefonálnak a NAV nevében!
Ismeretlenek keresik telefonon az adózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében. A híváskor a csalók adó-visszatérítést helyeznek kilátásba, amennyiben az ügyfél megadja bankszámlaszámát.


A NAV telefonon soha nem értesíti az adózókat a túlfizetésükről, s ennek megfelelően nem kér bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A NAV értesítési gyakorlata merőben eltér a megtévesztő módszertől, a hivatal ugyanis ügyfélkapun keresztül, illetve postán, folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a többletként megjelenő tételekről. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a telefonálóknak semmiképpen se adják meg bizalmas adataikat! Ha ilyen telefont kap az a legjobb ha azonnal leteszi és hívja rendőrséget, ugyanis sajnos ezek a telefonos módszerek virágkorukat élik, sokan ismerik a legegyszerűbb trükköket de sajnos még mindig sokan túl jóhiszeműek ahhoz, hogy gyanakodjanak és készséggel megteszik, amit a vonal végén a telefonáló kér!A legtöbb esetben már csak akkor jön rá az illető hogy megkárosították, amikor már bottal üthetik a telefonálók nyomát.

Hívja a 112-őt ha ilyen gyanús telefont kap.Sajnos ezer másféle szöveg is van a tarsolyukban, így legyen óvatos és minden esetben gyanakvó ha ismeretlentől kap telefonhívást.Ha adatokat kér, bankszámlaszámot, vagy bármilyen smst-t kell elküldeni valahová, akkor valószínűleg a pénzére pályáznak, kezelje így a hallottakat!

Sajnos az is előfordulhat, hogy nem telefonálnak, hanem személyesen jelennek meg.Ekkor is gyanakodni kell, soha semmilyen idegent ne engedjen be a lakásába, ne hagyja a nyitott ajtónál ácsorogni hogy vigyen neki egy pohár vizet, vagy megnézzen valamit a konyhában, a szobában stb.

Forrás:

http://palyazatfigyelo.info/2017/03/29/telefonon-kereshetnek-a-nav-tol-a-napokban.php

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!