Ezekben a napokban a hóesés aktuális téma. Ha esik a hó, sokszor halljuk, hogy a hókotró autók nem győzik takarítani a havat, az utak sokáig használhatatlanok vagy azt tanácsolják a lakosságnak, maradjanak otthon.



Egy sajnálatos eseményre szeretnénk felhívni a figyelmet, ami az előző évben az USA-ban történt. Egy kétgyermekes család meghalt a nagy hóesés miatt – miközben az autójukban. tartózkodtak.

Egy hideg decemberi  napon a családi autóval indult el valahová a család miközben szakadt a hó megállás nélkül. A gyerekek, 1 és 3 évesek az autóban voltak édesanyjukkal addig, amíg apjuk ellapátolta a havat.

 

Eközben sajnos azt nem vették észre, hogy a hó eldugította az autó kipufogóját. Emiatt a mérgező széndioxid keletkezett, amely az autó belsejébe került és felgyülemlett az utastérben megmérvezve édesanyát és a gyerekeket.

Csupán pár perc alatt történt, hogy a 23 éves édesanyát, 1 és 3 éves gyermekét a szénmonoxid megmérgezze és néhány napra rá meghaljanak a kórházban.

Először a kocsi hátsó részénél kell eltakarítani a havat és biztosítani azt, hogy a kipufogó cső szabad legyen, még mielőtt egyáltalán beindítják az autót.” – mondta Chris diBella az elsősegély dolgozója a helyi WABC tudósítójának.

Az édesapa fontosnak tartotta, hogy megossza a világgal a történetét, hogy másokkal ez ne történhessen meg. Ezért mi is kérjük Önöket, hogy segítsen felhívni az emberek figyelmét erre az egyszerű hibára – így életeket menthetünk meg.

Forrás: csodalatos

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!