Minden kultúrában próbálták megérteni, értelmezni és választ kapni arra a kérdésre, hogy az anyajegyek miért különböző részeken helyezkednek el a testünkön. Tény, hogy tízből kilenc személynek van anyajegye, de mi is pontosan az anyajegy, és hogyan keletkezik?



Az embrionális életünkben, annak is az elején idegrendszeri eredetű sejtek kelnek vándorútra és jutnak el egészen a bőrig, hogy ott később, mint pigmenttermelő sejtek (melanocyták), vendégmunkásként dolgozzanak. Tehát, a normális az, amikor a bőr felső részében, a hámban ezek a sejtek egyenletesen eloszlanak és a bőr normál színét adják.

Anyajegyek kétféleképpen keletkezhetnek. Egyik lehetőség az, hogy ezek a vándorló pigmentsejtek bizonyos helyeken, abnormális módon csoportokba verődnek, létrehozva egy barna növedéket. Másik lehetőség, amikor például UV károsodás következtében, a normál pigmenttermelő sejtek elkezdenek szaporodni szintén létrehozva az anyajegyként ismert elváltozásokat.

Egyes kutatók azt állítják, hogy a testünkön található anyajegyek, árulkodó jelek is lehetnek, attól függően, hogy hol helyezkednek el:

 

A szemöldök fölötti anyajegy a meggazdagodás lehetőségére utal, de az illető munkával keresi meg a vagyonát, és keményen meg kell dolgoznia érte.

Nagyon kell vigyáznia a pénzére, nehogy rosszakarói, irigyei kifosszák. Óvakodjon mindenkitől, aki gyors és könnyű meggazdagodási stratégiákkal ámítja.

Ez az anyajegy boldog életet hoz, a szülött zökkenőmentes életre számíthat. Előfordulhat, hogy valamilyen sportban jeleskedik, és kimagasló teljesítményt nyújt. A szemöldök csúcsúnál elhelyezkedő anyajegy tekintélyről és hatalomról tanúskodik. Az ilyen emberből jó vezető válhat például egy nagyvállalat élén.

Az ilyen típusú ember sok pénzt keres, és számos barátja van. Kellemetlenségeket csupán az okozhat neki, hogy túlzottan is odavan az ellenkező nemért. Ez nehéz helyzetekbe sodorhatja.

Az e területen elhelyezkedő anyajegy egyaránt hozhat nagy szerencsét és nagy szerencsétlenséget

Különösen jó vagy különösen rossz hírbe keverheti viselőjét.

Nagyon kreatív, rendkívül intelligens, de tehetségét nem biztos, hogy jól használja ki.

Aki magára haragítja, annak nehezen bocsát meg. Beírja a nevét a történelembe – nagyszerű személyiségként vagy zsarnokként.

Ezen a területen elhelyezkedő anyajegy intelligenciáról, kreativitásról és művészi tehetségről tanúskodik. Ez utóbbi gazdagságot, hírnevet és sikert hozhat. Az ilyen elhelyezkedésű anyajegy egyébként is a jómód jelölője, de a vagyont nem hagyományos módszerekkel, inkább a szívére hallgatva tudja csak megszerezni a szülött.

 

A szemöldökben lévő anyajegy családi konfliktusokra utal a tágabb családban, és ezek bánatot okoznak a szülöttnek.

A viszályok a munkájára és az életerejére is rossz hatással vannak. Tanácsos elsimítani a nézeteltéréseket a rokonokkal a lelki béke érdekében.

Gyakran kezdeményez kapcsolatot, bonyolódik flörtökbe az ellenkező nem képviselőivel, de akár azonos neműekkel is. Ügyelnie kell rá, hogy kordában tartsa a szenvedélyeit, különben bajba kerülhet.

Ez rendkívül kedvező anyajegy, mert arról árulkodik, hogy viselőjének mindig bőven lesz enni- és innivalója. Hírnevet és elismerést is ígér.

Sikeres és kiegyensúlyozott életet jelez.

Az ilyen ember gazdag lesz, és híres.

Ugyanakkor, bár adott a lehetősége a fényűző életmódra, a meghitt otthonra és a családi életre is hangsúlyt helyez. Nőknél szépségről és

Az ilyen anyajegyet vieselő személyek fiatalkorban hírnevet és vagyont szereznek, és tanácsos ezt kihasználni, gondoskodni az időskori megélhetésről, mert az itt elhelyezkedő anyajegy nehezebb öregkort ígér.

Nagy társadalmi elismertségre tarthat számot.

Aktív társasági életet él, kiválóan kommunikál, ám hajlamos beképzeltté válni sikerei láttán, ami rossz hírbe hozhatja.

Hírneve csorbulása azután súlyosan érinti, mert mások véleményéből meríti az önbizalmát és az önbecsülését.

Bal kézfej: érzelmi gazdagság, mely nem feltétlenül talál viszonzásra.

Jobb kézfej: kiemelkedő teljesítmények, melyek anyagilag nem feltétlenül elismertek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!