Egy ausztrál anyuka elhatározta, hogy új életet lehel a játékgyárak által forgalmazott beteges és valótlan kinézetű játékbabáknak. Elképesztő sikere lett az egész világon!



Kedves olvasó, sajnos annak az időszaknak vége, amikor még ártatlan egyszerű kinézetű játékbabákat láthattunk a játékboltok és ezeknek már nem gyermeki vonásaik vannak. Ha jobban megvizsgáljuk a játékgyártók által forgalomba hozott babákat, akkor rájöhetünk, hogy ezekben semmi természetes nincs, csak hiperszexualitásra vagy nimfomániára ösztönzik vele a gyermekeket. A hatalmas ajkak, kifestett szemek, túlzottan kitépett szemöldökkel a gyerekek hamis képet kapnak az igazi szépségről!

Tényleg azt szeretnénk, hogy gyerekeinket hazugságok érjék, és valótlan képet alkossanak az életről? Valószínű, hogy egyetlen szülő sem szeretné ezt. Sonia Singh úgy döntött, hogy tenni fog valamit ennek az érdekében és egyszerűen eltávolította a sminket a játékbabákról. Eleinte csak hobbi volt Sonia Singh számára, hogy az eltúlzott arányokkal rendelkező Bratz játékbabáknak gyerekbarátabb külsőt alakított ki. Ma már az egész világon ismerik munkáit.

Az ausztráliai művész anyuka 2$ összegért (600 Ft) vállalja, hogy sokkal barátibb kinézetűre alakítja a megvett babákat. Olyan játékokat születnek ezekből, melyek egészségesebb, természetesebb néznek ki, és ezzel jó hatással vannak a gyerekeik énképére és értékítéletének fejlődésére. A munkái során oldószereket használ, amellyel eltünteti a fölösleges festékeket, majd teljesen átfesti az arcvonásokat. A változásra érdemes egy pillantást vetni.

A játékbaba mosolya sokkal természetesebb lett, és nincsenek eltúlzott és aránytalan arcvonások. Figyelme az öltözeteikre is kiterjedt. A babák ruhait is átszabta, ebben édesanyja segít neki, aki a játékok testformájához köt új darabokat. Egy babának semmi köze a szűk, ráfeszülős nadrágokhoz és szoknyákhoz. Nincs szükség arra, hogy a játékbabák, ilyen ruhákat viseljenek.

Férje unszolására kiposztolt néhány képet az újjászületett babákról és nem is sejtette, hogy milyen sok rajongója lesz.

Az elején csak a közeli barátainak hívta fel a figyelmét, mára azonban már rengetegen sorban állnak az átalakulásra váró játékbabák. Hihetetlen! A modern megjelenésű babák most várólistán vannak, hogy újjászülethessenek.

Ez a történet azt bizonyítja, hogy a fogyasztói társadalom sokszor fölösleges dolgokkal bombáz bennünket. Sonia egyike azoknak a szülőknek, akik tettek valamit azért, hogy ez ne így legyen. Ez az édesanya nemrég első díjat nyert egy nemzetközi verseny (Etsy Desing Awards). Reméljük, hogy ezzel a tettével nagy hatással lesz a társadalmi gondolkodásra és a játékiparra is.

Sonia Singh jövedelme egy részét olyan alapítványoknak adományozza, akik a nők jogaiért harcolnak.

Egy nemes, dicsérendő és szükséges kezdeményezés. Reméljük, hogy pozitív hatással lesz gyermekeink jövőjére nézve!

Kérjük, hogy támogasd te is egy megosztással Sonia, a fogyasztói társadalommal szembeni küzdelmét!

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!