Nem fogsz örülni, ha elolvasod...



Sűrűn ad ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat mostanában, nincs ez másként ma sem. Mától hőség és zivatar miatt másodfokú, míg heves szél miatt elsőfokú riasztás van érvényben az ország több megyéjében csütörtök éjfélig.

Hőség, zivatar és heves szél miatt adott ki riasztásokat az Országos Meteorológiai szolgálat.

Hőség

Ma még tovább fokozódott a hőség; sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakult a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középértéket is mértek. Csütörtökön már valamelyest alacsonyabb értékeket mérhetünk, különösen az ország északnyugati felén.

Zivatar

Szerda délután helyenként alakulhat ki zivatar, heves zivatar, melyhez 70-90 km/órás, viharos szélrohamok, rövid ideig tartó intenzív csapadék és jégeső társulhat. Az éjszakai órákban egy hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen lehet zivatarokra számítani, melyek között szintén lehet heves zivatar is.

Holnap napközben is elszórtan lehetnek zivatarok, de károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Egyes zivatarokban a  90-115 km/órás,  erős viharos széllökések sem kizártak, de kis valószínűséggel akár 120 km/óra feletti, orkán erejű széllökés is lehet.

Szél

Napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik a Kisalföldön. Csütörtökön jóval nagyobb területet érint majd a viharos délnyugati szél.

Forrás:

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20170628/idojaras-riasztas-hoseg-zivatar-szel/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!