Ennek senki sem fog örülni.



 

Igazi kánikula lesz ma országszerte, több helyen külön veszélyjelzést adtak ki a várható hőmérsékletre való tekintettel.

Nem árt elővigyázatosnak lennünk a mai nap során: figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területére 2019.07.01. hétfő éjfélig - írja a MET. Nem véletlen, hiszen az átlaghőmérséklet ma várhatóan 30 és 35 fok között alakul majd. A brutális meleget csak a néhol megélénkülő szél tudja majd némiképp enyhíteni, de várhatóan még estére sem csúszik 25 fok alá a hőmérő csíkja.

Hétfőn a maihoz hasonló idő várható, a hőmérséklet tovább nő, akár 35-36 fokra is számíthatunk. Állandó lesz a napsütés, kevés gomolyfelhő lesz csak felettünk, igazi nyári idő van kilátásban.

Bár kedden záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik Magyarországra, délkeleten még így is marad a 34°C. Többnyire azonban alacsonyabb hőmérséklet lesz a jellemző, nagyjából 27-29 fok várható országszerte.

A hét további felében úgy tűnik, marad az ehhez hasonló idő, átlagosan 25-28°C körüli csúcsértékkel, elszórtan záporral, zivatarral.

(MET / Köpönyeg)

címlapfotó:illusztráció 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!