Ettől nincs is hatásosabb.



A világ egyik legerősebb csodaszere ez a növény...

Mutatjuk, hogy mire jó, és hogyan készítsd el. A gyógyszeripar nem akarja, hogy tudd! A bükki füvesember, Gyuri bácsi ajánlásával!

A kertek, árokpartok, parkok tele vannak virágzó gyermekláncfűvel. Ne tekintsünk rá gyomnövényként, használjuk ki kismillió egészséges tulajdonságát. Egy karnyújtásnyira van tőlünk az egészség!

Nem is gondolnánk, hogy ez a 'gyomnövény' mennyi mindenre jó, és milyen sok,a szervezetünk számára fontos és hasznosítható anyagot rejt magában.

A gyógyszeripar tud róla, sőt, vannak is olyan készítmények, melyek nagymértékben tartalmaznak gyermekláncfű kivonatot. Nem akarják, hogy a természet erejét használd, mert az rengeteg ember szemét felnyitná. A helyzet azonban az, hogy míg ezek megvásárlásával a gyógyszeripar nyerészkedik, addig a természetben begyűjtve ingyen juthatsz hozzá egy sokkal természetesebb, adalékanyagoktól és vegyszerektől mentes alternatívához.

A gyermekláncfű pozitív hatásai:

igen erős méregtelenítő
vizelethajtó, csökkenti a vérnyomást, ajánlott vesekő és vesehomok esetén is
bőrbetegségek, allergiák, bőrirritációk esetén
pattanások ellen
serkenti a zsírégetést, fogyasztó hatása van
enyhíti a köszvény, reuma tüneteit
csökkenti a koleszterinszintet
Készítsünk pitypangvirág szirupot!

Hozzávalók:
125 gramm pitypang
750 ml víz
750 gramm cukor
egy fél citrom leve

Elkészítés:
1.Mossuk meg alaposan a virágokat, majd szárítsuk meg papírtörlőn. Szedegessük le a szirmokat, és tegyük a vízbe, majd forraljuk fel.

Ezután vegyük le a tűzről, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten, míg kihűl. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

2.Másnap szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és a citromlevet, majd addig kavargassuk kis lángon, míg kezd sűrűsödni. Kb. méz sűrűségű folyadékot kell kapnunk, és ezt a sűrű szirupot használatkor hígítsuk vízzel, vagy keverjük teához.

3.Töltsük kis üvegekbe a szirupot, és tároljuk a kamrában.

Forrás: http://www.hir-tv.com

Kiemelt kép forrása: gyorgytea.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!