A pitypangra a kezdő kertészek, és kertbarátok legtöbbször csúnyán néznek rá, hiszen állandóan kellemetlenséget okoznak. Bizony, olyat is láttam már, hogy egy elhagyatott fal repedéseiben bújt elő az élénksárga virág.



Mi tagadás, nagyon szép volt, de, aki megrögzött gyomellenes, az nagyon mérges tud lenni a gyorsan szaporodó pitypangok láttán. Na, de vizsgáljuk egy kicsit a dolog másik oldalát is, ugyanis a pitypang egy nagyon sokoldalú, és hatékony gyógynövény is. Ne irtsuk ki, inkább használjuk sokoldalú egészségmegőrző tulajdonságai miatt.

Segítségével gyorsan megszabadulhatunk a fölösleges kilóktól, serkenti az agyagcserét, és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól. Kiváló gyógyír lehet májbetegségek esetén is, védi a májat, és az epét, megakadályozza ezek elzsírosodását, serkenti a működésüket.

Ajánlott emésztési problémák, égési sérülések, puffadás, étvágytalanság esetén is. Igen magas az A-, C-, K-vitamin, mangán, és vastartalma.

A kúraszerűen alkalmazott pitypang segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett fölösleges víztől. A gyermekláncfű levelet keverjük cseresznyeszárral, és az ezekből készül főzetet fogyasszuk ödéma, vízvisszatartás megszüntetésére.
Karcsúságunk megőrzése érdekében naponta, étkezések után fogyasszunk el 2-3 csésze pitypangteát.

A friss pitypangszárakat, és leveleket keverhetjük salátákba, ropogtassuk nyersen. Gyorsan jóllakottság-érzéssel töltenek el, így megelőzhetjük az ételek utáni sóvárgást. Nem árt tudni!

Bármilyen formában is alkalmazzuk a pitypangot, egyszerre 3 hétnél tovább ne használjuk. A kúrát egy hónapos szünet után ismételhetjük meg újra.

Szerző: tudasfaja.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!