A II. világháború még ennyi év után is rengeteg sebet tép fel. Családok, amely talán sokkal boldogabbak lettek volna, ha ez a szörnyűség nem történt volna meg. Ismerjétek meg a texasi Peggy Harris történetét...

CBS News

Férjét a normandiai partra szállásnál 1944-ben lelőtték, a Franciaországot és egész Európát felszabadító harcokban halt meg.

Sajnos Peggy-t a rossz információs viszonyok miatt erről soha nem értesítették s ezért azt hitte, férje egyszerűen eltűnt. Éveken keresztül bizonytalanságban élt.

Egész életében arra várt, hogy férje hazatérjen. Nem is ment soha férjez, annak ellenére hogy sejtette, talán férje már nem is él. Az egyik családtag úgy döntött, kideríti az igazságot. Ezért elment a katonai archívumba és Billie-ről érdeklődött. Fel is fedezte az igazságot.

Bármennyire is furcsa, de a kis falu, Sales, egy teret nevezett el a férjről, Billie D. Harris-ról. A falu lakói évente három alkalommal felvonulást is rendeznek a téren.

De miért választotta ez a kis francia falu Billie nevét azért, hogy nevet adjon egy térnek?

Billie nemcsak a háborúban elesettek szimbóluma volt, hanem egyben igazi háborús hős is. Mikor repülőgépét megtámadták feláldozta magát úgy, hogy inkább az erdőben hagyta hogy lezuhanjon a gép, s így a faluban lakó embereknek semmi bajuk nem esett.

A falu, Sales polgármestere megható beszédet tartott a pilótáról. Peggy, a felesége is meglátogatja ezt a falut egy évben egyszer.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!