Nincs is talán szomorúbb attól, ha az egyik kis kedvencünknek bármilyen gondja van. Nagyon meg tud minket viselni, ha szenvedni látjuk őket, de szerencsére a fejlett orvostudomány már mindenen segíthet...



Sajnos napjainkban a legtöbb állatotthon nem talál gazdát a beteg állatok számára. Akkor sem, ha már meggyógyultak. Sok ember, aki állatot akar örökbe fogadni, nem akar egy beteg állattal foglalkozni.

Viszont mindegy, milyen betegsége van egy állatnak, mindegyik megérdemli, hogy egy szerető család foglalkozzon vele.

Itt van például Ketas. New York utcáin találtak rá, bevitték az állatmenhelyre mert látták, hogy egy nagy daganat van az arcán és azonnali kezelésre szorul.

 

A menhelyen az állatorvos megvizsgálta és megröntgenezte őt, majd mintát vett a daganatból. Ha a tumor rosszindulatú lett volna, a macskát nem tudta volna megmenteni.

Szerencsére a teszt azt mutatta ki, hogy a daganat jóindulatú. Tehát ez jó hír volt, a kérdés már csak az volt, hogy meg kell-e őt operálni vagy érdemes inkább várni.

A daganat már akkora volt, mint egy tenisz labda. Több állatorvossal is konzultáltak, majd végül is úgy döntöttek, megoperálják az állatot.

Az állatorvos nem csak a daganatot távolította el, hanem a deformálódott arcát is igyekezett helyrehozni.

A műtét jól sikerült és a cicus másnap már tudta is használni a szemét, tudott inni és enni is.

Ketasnak még nem találtak befogadó családot, de biztos vagyunk benne, hogy ez nemsokára meg fog történni.

 

Forrás:

http://csodalatos.co

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!