Az agyunkban megjelenő rosszindulatú daganatok sokfélék lehetnek, és több helyen előfordulhatnak ami miatt a tünetek is különbözőek lehetnek. Most 8 agydaganatra mutató jelet ismerhettek meg, amelyet, ha észlelünk érdemes azonnal orvoshoz menni.

 

 

1. Zsibbadtság

Az agytörzs környékén kialakuló daganatok többsége zsibbadást, koordinációs problémákat okoz, így az illető nem tudja megfelelően irányítani a kezeit, karjait, lábait, lábfejeit.

2. Egyensúlyzavar

Ha valaki egy ideje egyensúlyzavarokkal, mozgásproblémákkal küzd, akkor az valamilyen agyi rendellenességre, akár daganatra utalhat, mivel a mozgást köztudottan az agy irányítja.

3. Agyi görcsök

Az agyban kialakuló görcsök az első jelei a daganatos betegségnek, az agyban fejlődő tumoroknak, amelyek az idegrendszer működését károsítják, aminek következtében jönnek létre a kínzó görcsök rohamok.

4. Fülzúgás

Hirtelen jelentkezik, majd hirtelen meg is szűnik. Azonban ha ezt túl gyakran tapasztalja valaki, akkor a legrosszabb esetben agydaganat lehet a zúgás okozója, így érdemes orvoshoz fordulni.

5. Émelygés

Az állandó émelygés egyáltalán nem jó jel, hiszen ezt is okozhatja az agydaganat.

6. Memóriagondok

Ha kihagy az emlékezete valakinek, vagy hirtelen nem tudja, hogy hol van, ennek hátterében agydaganat állhat.

7. Látásproblémák

A ködös, homályos, vagy akár kettős látás mögött az agyat érintő betegségek, daganatok húzódhatnak, így sosem szabad figyelmen kívül hagyni ezen tüneteket.

8. Migrén, hirtelen jövő fejfájás

Az ismétlődő fejfájások, migrének gyakran utalnak agydaganatok megjelenésére, így ez esetben is orvosi kivizsgálás szükséges.

Forrás: filantropikum.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!