Újabb változások következnek be a nyugdíjkorhatárokkal kapcsolatban, ha szeretnéd tud mi lesz ezzel kapcsolatban akkor nálunk elolvashatod...



MIKORTÓL LESZ 70 ÉV A NYUGDÍJKORHATÁR – NÉZZÜK MEG!

A nyugdíjkorhatár emelése

Jelenleg a hivatalos nyugdíjkorhatár az a 6 65. betöltött életév, de az is igaz, hogy a hölgyek 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak. Azonban itt a friss hír, legkésőbb 2050-ig (valószínűleg hamarabb) 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Ez azt is jelentheti, hogy lesznek olyan emberek, akik 52 munkával töltött év után mehetnek nyugdíjba.

Miért teszik ezeket a változásokat?

Minden levezethető számokban, ugyanis az ember átlagos életkora nő, ez köszönhető a genetikának, az orvostudomány fejlődésének egyaránt. Az állam számára ez pedig azt jelenti, hogy tovább nő a kiadása ugyanis az emberek tovább élnek nyugdíjasként, tovább kell nekik nyugdíjat fizetni.

Hogyan érintheti az embereket a változás?

Azt azért észre kell venni, hogy az állam, ha nem is aktívan, de folyamatosan próbálja a nyugdíjkérdést megoldani. Elég csak a legutóbbi ötletre gondolni, hogy a gyermekek számától és végzettségétől függő lenne a szülők nyugdíja. Igazság szerint a korhatár emelés mindenkire hatással lesz, kire pozitív, kire pedig negatív hatással.

Akik épp nyugdíjba mennének azoknak nyilván rosszabb lesz, illetve azoknak az idősebb embereknek is, akiknek az utolsó pár évben nincs munkájuk.

Akiket pedig nem érint hátrányosan azok pedig a fiatalok, hiszen nekik így több idejük van megbarátkozni a 70 éves nyugdíjkorhatárral, illetve több idejük van, hogy a saját megtakarításaik révén, jó színvonalon tudjanak élni idős korukban.

Forrás : http://nyugdijbiztositas.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!