A tettek, szokások az életünk velejárói, személyiségünk formálói. Lássuk, mely szokásoktól érdemes megszabadulnunk, ha meg akarjuk őrizni boldogságunkat.



1. Ha mindig a mások sikereinkre koncentrálunk, miközben megfeledkezünk a sajátunkról

Foglalkozzunk a mi céljainkkal, álmainkkal, hiszen minden lehetőség adott, hogy a legjobbak legyünk egy bizonyos területen. Az irányítás az ami kezünkben van, elsajátítva egy bizonyos szakma, hivatás titkát. Hallgassunk az ösztöneinkre, és mikor elérkezett az idő, cselekedjünk. Legyünk saját verziónk legjobb változata.

2. Várni a megfelelő pillanatra

Olyan, hogy megfelelő, tökéletes pillanat, nincs, az csak egy mítosz. Minél többet halogatunk egy döntést, annál nagyobb a kudarc esélye. Ha rosszul is döntünk, még mindig jobb, mintha nem döntöttünk volna sehogyan sem.

3. Csak a pénzért dolgozunk

A cél nélküli munkavégzés olyan, mint a börtön. Ha nem is vagyunk teljesen megelégedve a mostani munkahelyünkkel, igyekezzünk valami olyasmit találni, ami érdekel, ami kihívást jelent. A munkahelyre tekintsünk úgy, mint egy eszközre, amivel kifizethetjük a számlákat, és elmehetünk nyaralni.

4. Az aggódás, a félelem megbénít

Egy nap eljön az az idő, mikor rájövünk, hogy mennyire értelmetlenül, fölöslegesen aggódtunk olyan dolgokért, amelyek semmilyen módon nem befolyásolták a mostani életünket. Az viszont eszünkbe fog jutni, hogy bizony sok lehetőségeket szalasztottunk el. De ne csüggedjünk, előttünk még az élet és sok örömteli pillanatban lehet részünk, csak legyünk optimisták és nyitottak.

5. Számos nehézséggel kell szembenézni

Egy rossz napot nem könnyű egy jó nappá alakítani. Pedig nem lehetetlen, csak ne hagyjuk, hogy a negatív dolgok lehúzzanak a földre. Alkalmazkodjunk, fogadjuk el, hogy vannak rossz napok is, és haladjunk tovább a céljainkkal, kiemelve a pozitív dolgokat.

6. Elszigetelődés, magány

Egyedül minden nehezebb. Ha már párban vagyunk, erősebbnek érezhetjük magunkat, jobban bírva a kritikákat, támadásokat. Vegyük körbe magunkat pozitív emberekkel, így sokkal egyszerűbb és boldogabb lesz minden.

Forrás:

http://filantropikum.com/6-jelentektelennek-tuno-szokas-ami-tonkreteszi-boldogsagot/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!