Nem is gondolnánk, hogy a mágnes milyen sokrétű és hasznos találmány, amely számtalan módon megkönnyítheti életvitelünket. Az alábbi videóban 5 ilyen hasznos módszerrel ismerkedhetünk meg.



1. Az ezermesterek könnyebben rendet tudnak tartani a műhelyeikben, gyorsabban össze tudják gyűjteni a szanaszét heverő csavarokat, szegeket, ha egy kartondoboz hátára erősítenek egy mágnest, és megfordítva pillanatok alatt összeszedhetik a fém tartozékokat, tárgyakat.

2. A konyhában is segítségünkre van a mágnes: csak ragasszunk fel pár kockát a konyhaszekrény aljára, és máris erősíthetjük fel a befőttesüvegeket, helyet spórolva.

3. Két kis mágneskockával remek “horgászó” eszközt készíthetünk. Egy vékony madzag közé helyezzünk két egymást vonzó mágnest, majd a beesett csavarhúzót egyszerűen emeljük ki.

4. Két mágneskocka segítségével az ajtók csukódását is megoldhatjuk. Egyik kockát az ajtófához, másikat magához az ajtóhoz ragasszuk és kész is.

5. Remek tárolót készíthetünk, ha pár mágneskockát ragasztunk a falra, amelyre felakaszthatjuk a fém eszközöket, szerszámokat.

 

 

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!