A háztartási cikkek ötletes, helytakarékos tárolása, az életünket kényelmesebbé tévő, egyszerű megoldások kitalálása nem egyszerű – de sokszor a háztartásban fellelhető újra- és másképp hasznosítható tárgyak felhasználása jól jöhet. Az alábbiakban felsorolunk 25 praktikus megoldást, melyekkel időt, energiát takaríthatsz meg, és a mindennapi életed könnyebbé válhat.



Színtelen körömlakk apró csavarok rögzítésére Vékony rétegben kenhetsz körömlakkot például a szemüveged meglazult csavarjára. Vagy a lehető legkellemetlenebb pillanatban meglazult gombra a blúzodon.

Billentyűzet tisztítása sminkes ecsettel  Elkerülhetetlen a port, morzsákat távol tartani a billentyűzettől, (egy még nem használt) sminkes ecsettel remekül ki lehet sepregetni ezeket.

Cseppmentes festés Egy gumiszalagot húzz át a festékes dobozon körbe, ezen le tudod törölni a felesleges festéket.

Fülbevalók rendszerezése Gombokat használj erre, ezután mindig megtalálod a fülbevalód párját a reggeli rohanásban is.

Hogy ne törjön meg a csizma szára Uszodákban használatos (polifoam) habszivacs rúddal tömd ki, így biztosan elkerülöd, hogy a következő szezonig megroggyanjon a csizmaszár.

Lecsúszik a vállfáról az ujjatlan nyári ruhád? Tekerd be zsenília szállal, ez megakadályozza, hogy leessenek a selyemruhák.

Fontos dolgokat együtt szeretnél tartani? Irodai iratrendező kapoccsal - binder csipesszel fogd össze a papírpénzt, majd akaszd rá a kulcsod mint egy kulcstartóra.

Papír kosárka az olvadó jégkrémen Ha el szeretnéd kerülni, hogy az olvadó pálcikás jégkrém a kanapéra csöpögjön: tedd bele papír kosárkákba, mielőtt a gyerekek kezébe adnád a jégkrémet.

Dzsemes üvegek díszítése Még az apróságnak tűnő dolgok is lehetnek csinosak. Köss az üvegekre papír kosárkákat (pl. muffinpapír).

Cipők tárolása Cipővédő zacskóval tudod megakadályozni, hogy a piszok a szekrénybe kerüljön vagy utazáskor összekoszoljon más ruhákat – persze erre bármilyen zacskó alkalmas lehet, a képen látható körgumis, átlátszó zacskó viszont jobban néz ki.

Pontos mérés a konyhában, kanállal Ragassz gyantacsíkot vagy ragasztószalagot például a kakaósdoboz tetejére, hogy mindig a megfelelő mennyiséget kapd.

Kampók és akasztók a női táskákhoz, sálakhoz Kényelmesen fel tudod ezeket akasztani, és rögtön szem előtt lesznek szép rendben – sálakhoz használhatsz zuhanyfüggöny tartó karikákat.

Kis műanyag zacskók tárolása Használd fel a kiürült papírzsebkendős dobozt erre a célra.

Vasalás két gomb között? Egyszerű! Használd a hajvasalód erre a célra.

A piszkos kaspók ellen Nem szeretnéd, hogy a kaspók piszkosak, vízkövesek legyenek? Béleld ki kávé filterrel.

Szeretnéd a strandon eldugni az értékeid? Használd a kiürült naptejes vagy tusfürdős flakonod erre a célra.

Használd a tésztaszűrőt jeges vödörnek  Használd a tésztaszűrőt jeges vödörnek a nyári, kerti vacsorákon: Az olvadó jég lecsöpög, így nem fog állni alatta a víz.

Műanyag palackból készült adagoló Így sokkal könnyebb lesz apró dolgokat, pl. magokat áttölteni.

Virágok (szálak) rendezése Használj erre vastagabb szívószálat, ezekbe dugd bele óvatosan a szárakat.

Kend (szórd) be olajjal a hólapátot Bár idén már nem aktuális, a jövőben jól jöhet: az olaj megakadályozza a hó felhalmozódását a hólapáton.

Polifoam rúd a gyerekek heverőjére Nem fognak a gyerekek leesni az ágyukról, ha a lepedő alá, az ágy széléhez habszivacs rudat teszel.

Vezetékek rendszerezése hajcsattal A vezetékeket összefoghatod hajcsattal.

Gyertyatartó borospohárból

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!