Hosszabbítsd meg életedet és erősítsd meg egészségedet ezzel az itallal.



Ez a fű­sze­res li­mo­nádé nem­csak finom, és üdítő, hanem az éle­te­det is képes meg­hosszab­bí­tani. Akár for­rón, akár hi­de­gen fo­gyasztva is na­gyon egész­sé­ges.

Az ájurvéda, az indiaiak ősi gyógyító tudománya szerint mindenkinek olyan ételeket és italokat érdemes fogyasztania az egészsége védelméért, amelyek összhangban vannak a dósájával, azaz a különféle belső és külső tulajdonságok alapján megállapított testtípusával.

A kurkumás limonádé azonban e tudomány művelői szerint mindhárom dósának jót tesz. Forrón és hidegen is fogyasztható, fűszeres ízével felfrissít, miközben csökkenti a szervezetben előforduló gyulladásokat, meghosszabbítja az életet, és késlelteti az öregedést.

Fűszeres, kurkumás limonádé

Hozzávalók:

  • 5 cm-es gyömbérdarab lereszelve
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 3 csésze víz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • jégkocka

Így készítsd el:

1. A gyömbért és a kurkumát főzd lefedve tíz percig egy csésze vízzel (ha erősebb szirupot akarsz, akkor tovább is főzheted)! Vedd le a tűzről, és hűtsd pár percig. Keverd bele a mézet, majd hűtsd még egy kicsit tovább!

2. Keverd össze a gyömbéres-kurkumás szirupot a citromlével, és a maradék két csésze vízzel! Oszd el az italt négy pohárba, és tálald jégkockákkal! Ha hideg van, forrón is fogyaszthatod.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-2018-nagy-dobasa-a-szuper-limonade-ezzel-sokaig-fogsz-elni

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!