Ha valaki arra kéri Önt, képzeljen egy nagy állatot, akkor mi fog az eszébe jutni? Egy elefánt, vagy egy óriás bálna az, ami ilyenkor általában az eszünkbe jut.



De vannak más óriási állatok is, amelyek fajtársainál sokkal nagyobbra nőttek. Az alábbi listán talál jó néhány ilyen állatot, például: egy óriási nyulat, vagy egy több mint 900 kg-os disznót! Amikor azt mondjuk, hogy ezek az állatok hatalmasak, akkor tényleg azok! A 9-es számú egyenesen rémisztő!

#1.A japán tengeri pók, Crabzilla

Ez az óriási rák, amit Crabzillának neveztek el, 3 méter hosszú. Már 40 éves de még mindig nő. Azt mondják, hogy  4,5 méteresre fog nőni.

#2. Óriási Weta szöcske

Ez az állatfaj a bolygónkon felfedezett egyik legnagyobb rovarfajta. Ez az egyed, melyet az Új-Zélandhoz tartozó Little Barrier szigeten találtak, társainál sokkal nagyobbra nőtt.

#3. Közönséges achátcsiga

A közönséges achátcsiga, vagy más néven afrikai óriáscsiga, a legnagyobb csigafajta. 20 cm-re is megnőhet.

#4. A gyors Moose

Ez a ló, melynek Moose a neve, Percheron fajta. Nagyon izmos felépítésű, nemcsak nagy munkabírású, hanem nagyon intelligens lófajta is.

#5. Óriási George

Ezt a kutyát Óriás George-nak hívják, ő egy dán dog. George sajnos megszökött otthonról, de a világ legmagasabb kutyájaként tartják számon 109,2 cm-es marmagasságával.  111 kg súlyú volt és saját nagy kétszemélyes ágyában aludt.

#6. Óriási repülő kutya

Ezt az állatot repülő kutya néven ismerhetjük, ez a világ legnagyobb denevérfajtája. New Guinea szigetén található, átlagosan 1,5 kg a súlya, szárnya kiterjesztve eléri a 1,5-1,8 métert.

#7.Hering király

Ezt az óriási halat, amit Hering Király-nak neveznek, az Egyesült Államokban, Kalifornia államban fogtak ki, 5,5 méter hosszú. 16 emberre volt szüksége ahhoz, hogy kiemeljék a vízből.

Ez az állatfajta általában 3 méteresre nő meg, van azonban olyan feljegyzés is, mely szerint már találtak 11 méteres egyedet is. Sőt, meg nem erősített források egy 17 méter hosszú példányról is beszélnek.

Esetleg Svédországban is előfordulhat. 2010-ben például a svédországi Bovallstrand környékén találtak egy  3,5 méteres példányt.

#8. Blossom tehén

A Blossom nevű tehén a világrekorder, ha a világ legnagyobb tehénjéről van szó. 1,9 m méter magas volt, tavaly hunyt el 13 évesen. De azért a rekordok könyvében tovább él addig, amíg egy másik tehén át nem veszi a helyét.

#9.Kókusz rák

Ez a rákfajta a Birgus családhoz tartozik és ez a világ legnagyobb, élő rákfajtája. Ez az állatfaj ritkaság, mert fára is mászik. 40 cm-esre is megnőhet és elérheti az 5 kg súlyt.

Főleg kókuszdióval táplálkozik, innen is kapta a nevét. Gond nélkül feltör egy kókuszdiót úgy hogy jobb elkerülni a csápjait.

#10. Orosztigris Hercules

Nem, ő nem egy oroszlán és nem is egy tigris. Hercules egy fiú oroszlán és egy lány tigris keresztezése és a Miami állatkert lakója. 418,2 kg súlyával és 3,3 méteres hosszával ő a világ legnagyobb példánya a macskafélék között.

#11.Kínai óriás szalamandra

Ez a szalamandra fajta akár 1,8 méter hosszúra is megnőhet. Átlagosan 25-30 kg súlyúak.

#12.Az Óriás Disznó

Ezt az állatot találóan Óriás Disznónak nevezték el, súlya 900 kg. 2,5 méter hosszú volt, derékbősége 2,2 m.

A világcsúcsot azonban nem ő, hanem “Big Bill” tartja, aki 1933-ig élt és 1157 kg-ot nyomott.

#13. Nomura medúza

Ezzel a fajtával Kína és Japán tengereiben találkozhatunk és meg is eszik őket. 2 méterre is megnőhetnek és 200 kg a súlyuk. A halászhajók gyakran fel is borulnak, mikor egy ilyen állatot megpróbálnak kifogni.

#14. Darius a nyuszi

Ez a simogatni való nyuszi a világ legnagyobb nyuszija, 1,3 méter magas és 22 kg a súlya. A család már 500 000 forintot költött az ennivalóra ebben az évben.

#15. Hercules pillangó

Ezt a lepkefajtát tartják a Föld legnagyobb pillangójának. A nőstény egyed nagyobb a hímnél, a szárny fesztávolsága akár 27 cm is lehet.

#16. Góliát béka

Ez a békafajta a legnagyobb a világon, 17 és 33 cm között van a hossza (lábak nélkül). Súlya 0,6-3,25 kg között van.

#17. Sósvizi krokodil

Sósvizi krokodil, mint ahogy köztudott, a világ legnagyobb krokodil fajtája és a legnehezebb is egyben. Ezt a képet a Fülöp szigeteken készítették, az állat az orrától a farkáig 6,4 méter hosszú. Három héten keresztül vadászták, 100 ember vett részt a kutatásban, miután 20 éven keresztül terrorizálta a falu lakóit.

A krokodil volt felelős egy halász haláláért is.

#18. Stewie cica

Ő volt a világ leghosszabb macskája, ahogy ezt a képen is láthatjuk. Sajnos rákos lett és 2013-ban elhunyt.

#19.Field Marshall, a bika

Field Marshall, az óriási bika 1,6 tonna és az egyik tanyán él az Egyesült Királyság területén. Ferdinánd vigyáz erre az állatra.

#20. Belga óriás nyúl

Ez a flamand óriás nyúl a világ legnagyobb nyúlfajtája. Könnyű megszelídíteni és azt mondják, nagyon ragaszkodik az emberhez, ugyanúgy, ahogy a kutyák. Találó, hiszen akkorára is nőhet, mint amekkorára egy kutya.

Nagyon sok olyan óriási állat van a világon, amiről nem is tudunk. Kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, ha Önnek is tetszett!

 
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!