Földünkön vannak különleges és titokzatos helyszínek, amelyeket érdemes látni, de ezekre sokszor különleges szabályok vonatkoznak... nézzük csak melyek ezek



Sok olyan ember van, aki nagyon szeret utazni. Mi is lehet annál szebb, mint utazni, különböző országokat meglátogatni, új, titokzatos helyeket felfedezni. És természetesen mindenki azt szeretné, hogy ezekről valami emlék is maradjon. Ebből a célból szoktunk helyi termékeket, ajándéktárgyakat, hűtőmágnest vásárolni. De a fényképezés ennél sokkal olcsóbb megoldás, és azért is előnyös képet készíteni, mert később is visszanézhetjük a kirándulásunk minden pillanatát.

Igaz, hogy vannak olyan helyek is, ahol egyetlen fotóért nagyobb büntetést kaphatunk, mint az egész nyaralás anyagi költsége. Nem mindenhol megengedett a fotózás! De ennek ellenére az interneten rengeteg fényképet lehet találni azokról a titokzatos helyekről, ahol tilos a fényképezés. Ebben a cikkben pontosan egy ilyen összeállitást láthattok!

A Királyok völgye, ahol a fáraók maradványai pihennek. A turisták azonban túlerőben vannak és a tilalom ellenére sikerül fényképeket készíteniük.

Ez például egy fotó IV. Ramszesz sírjáról

Ugyancsak tilos fényképet készíteni Michelangelo freskóiról, a Sixtus-i kápolnában.

Dolmabahçe – az oszmán szultán palotája Isztambulban

Az Arab Emirátusokban nagyon komolyan veszik a szabálysértést. Például egy ilyen fotóért, az irán elnöki palotáért a turista egy hónapot ül a börtönben.

Abu Dhabi-ban is hasonló a helyzet. Tavaly egy ilyen kép miatt letartóztattak egy amerikai építészmérnököt.

IV Lenin Mauzóleumában is tilos fényképezni, de ennek ellenére még mindig lehet látni róla néhány fotót az interneten.

Továbbá a helyi Formula 1 helyszínén sem megengedett a fényképezés.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!