Ennyi volt a nyár, így érkezik a hidegfront.



Ennyi volt a nyár, mutatjuk, hogy mi vár rátok.

Vége a nyárnak, ez most már biztos.

Úgy fest, tényleg szombaton volt az utolsó tánc - a hétvége első napjában tapasztalt kellemes, napsütéses idő után valódi arulcsapásként érhette az embert, ha egy köntös-mamusz kombóban kilépett az ajtón a reggeli újságért. Vasárnap ugyanis az ország jelentős része szürke, komor, esős időre ébredhetett, ami csak azzal válhat még könyörtelenebbé, ha valaki az ajtót vagy az ablakot is kinyítja.

A mai napon erősen felhős égboltra számíthatunk, csak rövid időszakokra süthet ki a nap, az is leginkább az északnyugati régióban, esőre azonban többnyire csak a keleti országrészben kell számítani. Jó hír, hogy a délutáni órákra már itt is egyre kevesebb helyen lesz csapadék, rossz azonban, hogy a viharos lökések megmaradhatnak, így a mai napi maximum, 10-16 fok közötti hőmérsékletet jelentősen kevesebbnek érezhetjük!

A helyzet hétfőre egy fokkal jobb lesz: a felhős égbolton már több órára is kisüthet a nap és csak minimális csapadékkal kell számolni. Habár az erős széllökések még ekkor is kínozni fogják a fázósakat, a 13-18 fok közötti hőmérséklet viszonylag elfogadhatónak tűnhet így elsőre - írja az OMSZ.

Ilyne lesz a szerda: az egész országra érvényes az elsőfokú figyelmeztetés /Fotó: met.huKeddtől azonban ismét felhők takarják el a napot, a délutáni óráktól egyre több helyen alakulhat ki csapadék és a hőmérséklet is visszaesik 11-16 fok közé. Nem beszélve a viharos széllökésekről, ami miatt szerdára már az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki!

Forrás: www.blikk.hu

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!