Erre nem is gondoltál volna.



Minden embernek tudnia kell azt, hogy attól függően, hogy az érzelmek pozitív, vagy negatív hatásúak, befolyásolják a test egészségi állapotát. Ebben az összeállításban 18 olyan krónikus testi panaszt, fájdalmat mutatunk be, amelyek hátterében ott húzódhat egy érzelmi szál.

1. Fájdalmas fogínygyulladás

E mögött a probléma mögött önbizalom- és elkötelezettséghiány állhat, így figyelj jobban oda önmagadra, és próbáld megerősíteni a lelkedet.

2. Fájdalom a vállakban

Ez azt jelenti, hogy valami súlyos lelki terhet cipelsz, amelytől nem tudsz megszabadulni. Fordulj pszichológushoz, aki segíthet kideríteni a tudatalattidban lévő félelmeidet.

3. Fájdalom a gyomorban

Ez a tünet azon élethelyzetekkel áll összefüggésben, amelyeket nehezen tudsz elfogadni, megemészteni.

4. Fájdalom a hát felső felében

Ha magányosnak érzed magad, akkor nagy az esélye annak, hogy az említett testrészen fájdalmakat tapasztalsz majd. Próbálj barátokat szerezni.

5. Fájdalom a kereszt- és farokcsontban

Ez a probléma összefüggésben van azzal, hogy az életedben túl sok a feszültség, a stressz, és a nyugtalanság.

6. Fájdalom a könyökökben

Légy rugalmasabb az életben, mert ez annak tudható be, hogy olyan dolgokhoz is mereven ragaszkodsz, amelyekhez nem lenne muszáj.

7. Fejfájás

Igyekezz többet pihenni, lazítani, és intézd el időben a dolgaidat, mert a kapkodás könnyen kimeríthet, aminek az egyik oka pont a fejfájás.

8. Fájdalmak az izmokban

Ez arra vonatkozik, hogy miként tudod befolyásolni a környezetedben lévő embereket. Ha ez nehezen megy, akkor jelentkezhetnek a fájdalmak.

9. Torokfájás

Ez akkor szokott bekövetkezni, hogy túl gyakran gondolsz rosszat másokról. Hagyj fel ezzel a rossz szokással, és nagy eséllyel enyhülhet a fájdalom a torkodban.

10. Fájdalom a karokban

Ha valami nagy teher nyomja a szívedet, akkor az kihathat a karodra is. Próbáld megoldani a problémát, és ha sikerül, akkor máris enyhülhetnek a fájások.

11. Kézfájdalmak

Ez akkor jelentkezhet, ha valamit nagyon akarsz, de mégsem tudod azt a bizonyos dolgot megvalósítani.

12. Derékfájdalom

Ez annak tudható be, hogy nehezen tudsz alkalmazkodni a változásokhoz, új élethelyzetekhez.

13. Mozgás közbeni fájdalom

Ez tapasztalathiányra, félelemre vall, próbálj meg változtatni ezen, és máris jobban leszel.

14. A fáradtság miatt bekövetkező fájdalmak

Ahhoz, hogy ettől megszabadulj, pihenj többet, feküdj le időben és aludd ki magad.

15. Fájdalom a lábakban

Ezt leginkább a depresszió válthatja ki, ami a lábakat érinti. Tedd azt, amit a legjobban szeretsz, így megelőzheted ezt a kellemetlen állapotot.

16. Fájdalom a térdekben

Ez akkor alakulhat ki, ha túl nagy elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Nem vagy mindenható és tökéletes, ezért kicsit vedd lazábban az életet.

17. Fogfájás

Ez a probléma arra utalhat, hogy bizonyos élethelyzetekben nem érzed jól magad, és nem tudod, hogy miként vethetnél véget ennek.

18. Fájdalom a bokákban

Ez arra vall, hogy nem találsz sok örömforrást az életben. A legjobb az lenne, ha újra fellobbanna a szerelem érzése a szívedben.

Forrás:

http://filantropikum.com/18-kronikus-testi-fajdalom-amelynek-hattereben-lelki-erzelmi-ok-allhat/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!