Ezeket minél előbb tüntesd el a hálószobádból, előzd meg a bajt.



Nem is gondolnád, hogy mennyi veszélyes dolog lapul a hálószobádban... Az egészségmegőrzés nem csak abban merül ki, hogy változatosan étkezünk, rendszeresen mozgunk és időt szakítunk a pihenésre, hanem érdemes odafigyelni a környezetünkre, amelyben élünk, hiszen ha mérgező vegyületekkel osztjuk meg lakásunkat, akkor az is sok bajt okozhat a későbbiek során. A lakás “méregtelenítése” azért is nagyon fontos, mert napunk háromnegyed részét odahaza töltjük, ott étkezünk, ott alszunk. Az alábbiakban most leírjuk, hogy mire kell odafigyelni, ha egészséges lakásban akarunk élni. Íme!

 

1. Rendszeresen cseréljük le a párnákat, vagy vásároljunk organikus anyagokból készült párnákat

Sokan azt hiszik, hogy a párnák esetében is jobb a pamutból készült párnákat, huzatok választani a szintetikus anyagokból készültekkel szemben, de ez nem helyes, mivel a pamutból készült textíliák 25 és 14 százalékban tartalmaznak valamilyen rovar- és növényirtószert. Emiatt érdemes természetes, organikus anyagokból készült párnákat, huzatokat vásárolni.

2. Cseréljünk le minden mesterséges anyagot tartalmazó tárgyat

Az olyan anyagok, mint az akril, a nylon, a poliészter, melegítés hatására káros anyagokat, például formaldehidet bocsátanak ki, ezért ne aludjunk ilyen tárgyakkal, mert bekerülve a szervezetbe, ezek a molekulák akár súlyos elváltozásokat is okozhatnak.

3. Cseréljük le a szintetikus ruháinkat természetes anyagokból készültekre

Az olcsó, szintetikus anyagokból készített ruhák sok vegyszert, színezéket, kőolajat, egyéb olajszármazékot és földgázt is tartalmaznak.

4. A műbőr bútoroktól is szabaduljunk meg

Ez az anyag ugyanis PVC-anyagból készül, ami az egészségre igen veszélyes műanyagféle, így jó lesz, ha lecseréljük az ilyen bevonatú bútorokat.

5. Az MDF-lappból készült bútorok sem jók

A közepes sűrűségű farostlemezből (MDF) készült bútorok sem alkalmasak a hálószobában, mert az előállítás során formaldehid keletkezik, ami később asztmát, légzési nehézségeket, tüdőbetegségeket, fejfájást, émelygést, égető érzést okoz. Forrás: http://filantropikum.com/11-rakot-okozhato-dolog-amelyet-azonnal-el-kell-tavolitani-haloszobabol/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!