Keressük azokat a 20. században készült fotográfiákat, melyek bemutatják Budapest romantikus arculatát.



Olyan alkotásokat várunk, amelyek korábban még nem kerültek publikálásra (sem online sem offline), tehát a nagyközönség előtt ismeretlen, újszerű alkotások!
A pályázatra várunk minden olyan 20. század beli fotót, amely Budapesten, vagy Budapestről készült. Küldd be családi fotód május 14-én éjfélig a [email protected] e-mail címre, és nyerj utalványt éttermünkbe!
Budapesti romantika a múlt században – fotópályázat
A pályázaton az alábbi változatos témakörben várunk alkotásokat:

– pezsgő társasági élet, Városliget, kávéházi kultúra, a főváros hétköznapjai, a munka világa, a szórakozás világa, sport, fürdők, vendéglátás, kereskedelem, közlekedés, építészeti, művészeti, divattörténeti vonatkozású felvételek,

– és tulajdonképpen bármely témakör, amely illik a „Budapest romantikája” koncepcióhoz. (A zsűri szóban értékeli a díjazott alkotásokat, hogy mely szakmai szempontok miatt választották az adott képeket.)

Köztereken vagy a privát terekben, akár családi otthonokban született alkotásokkal egyaránt lehet nevezni.

A pályázatra a 20. században, 1900-1990. között készült felvételekkel lehet nevezni.

A pályázat kiírói:
A pályázat kiírója a Városliget Café, a pályázatot a VIPR Kommunikációs Ügynökség szervezi.

Milyen képeket várunk?
Olyan alkotásokat várunk, amelyek korábban még nem kerültek publikálásra (sem online sem offline), tehát a nagyközönség előtt ismeretlen, újszerű alkotások.

Nem feltétel, hogy a kép alkotója a pályázó legyen. Nevezni olyan fotókkal lehet, amelyeknek tulajdonosa, örököse vagy alkotója a pályázó, azaz rendelkezik a pályázatra benyújtott kép szerzői jogaival.

A pályázaton való indulás ingyenes.

Díjazás
A szakmai zsűri válogatja ki a húsz legjobb, shortlistre kerülő alkotást, melyek közül a díjkiosztón kihirdetésre kerülnek a nyertesek: az 1., 2., és 3. helyezett.
A helyezettek mellett a zsűri egy vagy több különdíjast is választhat, amennyiben arra méltónak ítéli az adott pályázati anyago(ka)t.
A Városliget Café Facebook oldalán pedig közönségszavazás útján kerül kiválasztásra a közönségdíjas alkotás.

Díjak:
1. díj: 100 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban (2017. november 15-ig)
2. díj: 50 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban (2017. november 15-ig)
3. díj: 25 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban (2017. november 15-ig)
Különdíj(ak): 40 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban (2017. november 15-ig)
Közönségdíj: 40 000 Ft értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban (2017. november 15-ig)
A pályázat kiírója az eredményt állófogadással egybekötött, zártkörű díjkiosztó ünnepségen hirdeti ki, amelyre páros meghívást kapnak a shortlistre került képek nevezői.

Fotókiállításon részvétel
A fotópályázat célja a legkiválóbb húsz kép kiválasztása, és abból egy reprezentatív fotókiállítás szervezése.
A kiállítás helyszíne: a budapesti Városliget Café, 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
A kiállítás várhatóan 2017. májusától lesz megtekinthető, a szervezők az időpont-változtatás jogát fenntartják.

Zsűri
A zsűri tagjai:
Simonovics Ildikó PhD., divattörténész, Magyar Nemzeti Múzeum, Textilgyűjtemény, főmuzeológus
Dr. Saly Noémi, muzeológus, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Zubreczki Dávid blogger, Index/Urbanista
A zsűri tagjai változtatásának jogát fenntartjuk.

Milyen formában várjuk a pályázaton részt vevő fotókat?
A fotók leadhatók a következő formában:
bármely formátumban, digitálisan átküldve a [email protected] címre azzal a feltétellel, hogy a nevező birtokában van az eredeti kép, amelyet shortlistre kerülés esetén 300 dpi-s digitalizált formában is be kell küldeni. (lehet hogy szerencsés volna egy jogi nyiltakozat /formanyomtatvány/ kitöltetése, aláírása.)
300 dpi-s minőségben beszkennelve, a következő e-mail címre elküldve: [email protected]
személyesen, a Városliget Café épületében, nyitvatartási időben, Fejes Gábor üzletvezetőnél, illetve Fodor Máté kollégánál, aki a helyszínen beszkenneli a fotót.
Érdemes a képeket személyesen hozni, mert amíg a képet beszkenneljük, vendégünk lesz egy finom kávéra!
A kép leadásakor kötelező megadni a következő adatokat: pályázó neve, postai cím, e-mail cím, telefon.

Pályázati feltételek
Képfelbontás: pályázni kisebb felbontású képekkel is lehet (tehát akár a mobiloddal is készíthetsz egy jó minőségű felvételt, természetesen olyan minőségben, amely a zsűri számára értékelhető, jól használható, nem elmosódott stb., ez elég a nevezéshez első körben, minimum az 1,2 MP méretet javasoljuk), de a shortlistre kerülő képekből szükséges lesz legalább 300 dpi felbontású változat, amelyből megfelelő minőségű másolat nyomtatható a kiállításra. Amennyiben a Városliget Caféban történik a szkennelés, automatikusan így készítjük el.
Egy pályázó összesen tíz darab egyéni képpel indulhat, vagy legfeljebb tíz képből álló sorozat illetve legfeljebb öt képpár benyújtására van lehetőség. Az egy pályázó által benyújtott képek teljes száma azonban nem haladhatja meg a tízet.

Határidők
A pályázati anyagok leadási határideje: 2017. április 1. – május 14. éjfél

Zsűrizés:
Első körös zsűrizés – a legjobb 50 fotó kiválasztás: április 27. – május 3.
Közönségszavazás, a shortlistre kerülők kiválasztása: 2017. május 3- 7.
Végső zsűrizés: 2017. május 7-14. között.
A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

Pályázók köre
A pályázatra 18-dik életévüket a pályázat benyújtásának időpontjában betöltött magyar állampolgárságú és/vagy magyarországi lakóhellyel rendelkező lakosok jelentkezését fogadjuk.
A pályázaton egyéni nevezők vehetnek részt.
A Városliget Café munkatársai, valamint a vele egyéb jogviszonyban álló személyek a pályázaton nem indulhatnak. A fotópályázat szervezésében és a teljes program kivitelezésében bármely formában részt vevő személyek szintén nem nevezhetnek.

Jogi és felhasználási feltételek
A pályázati feltételeket a pályázat kiírója és a pályázat lebonyolítója a pályázat közzétételével, a pályázó pedig a pályaművének benyújtásával magára nézve kötelezően elfogadja. A pályamű beküldésével egyidejűleg a pályázó hozzájárul a pályázaton való részvételhez, a nevezett fotó(k) továbbközléséhez, hivatalos internetes felületen, kiállításon, és egyéb, a pályázat kapcsán esetlegesen készülő egyéb alkotásokban való megjelenéshez, felhasználáshoz. A pályázat kiírójának jogában áll a beküldött pályamunkákat a szerző és a jogtulajdonos nevének feltüntetésével a pályázat eredményhirdetését követő 5 év során közzétenni és felhasználni. A verseny résztvevőinek szintén jogukban áll saját beküldött műveiket közzétenni.
A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. Pályázni olyan fotókkal lehet, amelyeknek tulajdonosa vagy alkotója a pályázó. Nem feltétel, hogy a kép alkotója is a pályázó legyen. A pályázat feltétele, hogy a beküldött fotók nem sértik más személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a pályázat kiíróit mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel élni nem lehet.

További információ
E-mail-en kérjen további információt: [email protected]

Forrás : http://www.varosligetcafe.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!