Legyünk körültekintőek nyaralás közben is...



Ha szál­lo­dá­ban al­szol, nem árt tisz­tá­ban lenni né­hány alap­sza­bállyal. A bök­kenő csak az, hogy ezek benn­fen­tes tit­kok­nak szá­mí­ta­nak, amit az al­kal­ma­zot­tak nem szí­ve­sen osz­ta­nak meg veled. De mi el­árul­juk, mire kell fi­gyel­ned.

 

Tudják, ha a szeretőddel érkezel

Bármennyire is igyekszel beadni nekik, hogy fontos üzleti úton vagy, láttak már ezt-azt, és nem most jöttek le a falvédőről.

A titkaid viszont biztonságban vannak

A hotel alkalmazottait a diszkréciójukért is fizetik. Vagyis tőlük nem fog kikerülni a titkod.

Jó áron szeretnél foglalni? Hívd fel a hotelt!

Az internetes szállásfoglaló oldalak nagy segítséget jelentenek, ám ha közvetlenül a hotelt hívod, lehet, hogy olcsóbban kapsz szobát. Végülis így nem kell jutalékot fizetniük az internetes oldalaknak...

Ne egyél-igyál a minibárból

A minibáron általában elképesztőt kaszál a szálloda, így a legjobb, ha békén hagyod. Ha viszont ragaszkodsz hozzá, hogy innen fogyassz, ellenőrizd a rágcsálnivalók lejárati dátumát, és az italos üvegek kupakját. Nem csak legenda, hogy van, aki vízzel tölti fel a vodkásüveget, hogy ne kelljen fizetnie...

Ne ülj meztelenül a fotelbe

Mindig teríts magad alá egy törölközőt, mielőtt fürdés után leülnél. Sok vendégnek eszébe jut ugyanis, hogy meztelenül üljön le a kanapéra vagy a fotelbe, és bizony, foltokat is hagynak maguk után. Ne akard tudni, hogy ezeket mennyire alaposan távolítják el a kárpitról...

Hagyj egy kis borravalót a személyzetnek

A takarító személyzetet általában nem fizetik jó, épp azért, mert a hotel is számít a borravalóra. Ha a párnád alatt hagysz egy kisebb összeget, a szobaasszony tudni fogja, hogy neki hagytad. Még jobb, ha a borravalóra szánt összeget napi összegekre bontod, hiszen nagy valószínűséggel mindig más takarít a szobádban.

A londiner a legjobb barátod

Bármire van szükséged, segít felhajtani – persze a lehetőségek kapuja általában egy kis borravalóval nyílik.

Nem minden szoba egyforma

Még az azonos kategóriájú szobák sem egyformák, például nem ugyanoda néznek, vagy az egyikben nagyobb a tévé. A recepciós persze mindig tisztában van ezzel, így a saját dolgodat könnyíted meg, ha kedves vagy a becsekkolásnál.

Hagyd ki a jegesvödröt

Gondold meg, hogy kérsz-e a luxus jegyében jegesvödörben felszolgált pezsgőt (azt pedig kétszer is, teszel-e jeget a vödörből bármilyen más italba). Mit gondolsz, mit használnak a részeg vendégek, ha visszaköszön az ital, de már nem jutnak el a mosdóig?

A szobád nem olyan tiszta, mint gondolod

A személyzetnek adott idő alatt kell végeznie egy-egy szoba takarításával, így ne csodálkozz, ha igyekeznek gyorsítani a munkát, és itt-ott kicsit felületesebbek. Az ágytakarókat például elég ritkán mossák, még akkor is, ha az ágynemű egyébként tiszta. És a poharakat is jobb, ha elmosod még egyszer, mielőtt használnád bármelyiket.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-10-titok-amit-a-szallodai-alkalmazottak-soha-nem-mondananak-el/?source=hirkereso

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!